Politika

Konaković uputio protestnu notu Crnoj Gori: Sastanak Mandića i Dodika razljutio Sarajevo, ovo im je posebno zasmetalo

Ministarstvo spoljnih poslova BiH uputilo je protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore nakon što je juče predsjednik skupštine Andrija Mandić ugostio predsjednika Srpske i lidera SNSD, Milorada Dodika.

Milorad Dodik i Andrija Mandić
FOTO: SRNA

Ono što je zasmetalo Sarajevu, a što je navedeno u protesnoj noti, jeste činjenica da je na sastanku bila istaknuta zastava Republike Srpske, a ne BiH, potvrđeno je za portal Avaz.

Nakon sastanka, Mandić i Dodik su održali konferenciju za medije na kojoj takođe nije bilo istaknute zastave Bosne i Hercegovine, nego samo Crne Gore i Republike Srpske.

U protesnoj noti, koju je potpisao ministar Elmedin Konaković navodi se i izjava Mandića sa konferencije za medije o tome da su “Republika Srpska i FBiH stvorile BiH”.

Pročitajte još

– Tako je pokazao nepoštovanje države Bosne i Hercegovine i njenih institucija. Iz Ministarstva spoljnih poslova BiH su istakli kako BiH poštuje državna obilježja Crne Gore, te da očekuju da u ovoj državi predstavnici BiH imaju isti tretman – rečeno je za Avaz.

Mandiću, kako se dodaje, ovo nije bio prvi put da ignoriše zastavu BiH.

Podsjećaju na nedavni sastanak predsjednika NSRS Nenada Stevandića sa Mandićem kada su, takođe, bile istaknute zastave Crne Gore i Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije