Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Koncert beogradskog pijaniste u Banskom dvoru

Kultura
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u ponedjeljak, 28. oktobra u 20 časova održaće se koncert pijaniste iz Beograda Nevena Šobajića.

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od 18. oktobra od 10 časova.

Neven Šobajić rođen je 1979. godine u Beogradu. Sa šesnaest godina upisao je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se na postdiplomskim studijama na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu u klasi prof. Nila Imelmana, dok su mu mentori iz kamerne muzike i dirigovanja bili članovi kvarteta Čilingirian i maestro Nil Tomson.

Bio je učesnik majstorskih kurseva Sergeja Dorenskog, Endrjua Bola, Ronana Ohore, Stivena Sevidža, Bernara Daskolija, Džona Lila, Leona Flajšera, Luisa Kaplana, Džona Bata, Mihaela Udea i dr.

Osvojio je prvu i specijalnu nagradu na Republičkom i Saveznom takmičenju Jugoslavije, drugu nagradu na međunarodnom takmičenju u Monkalijeriju (Italija) i treću nagradu na međunarodnom takmičenju u Strezi (Italija).

Kao solista redovno nastupa širom Srbije, a značajne nastupe bilježi u Velikoj sali i Galeriji Kolarčeve zadužbine u Beogradu, Skupštini grada Beograda, Galeriji Kulturnog centra Beograda, Ruskom domu u Beogradu, Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu, Centru lepih umetnosti Gvarnerijus u Beogradu, Kulturnom centru Studentski grad u Beogradu, UK Parobrod u Beogradu, Galeriji SANU u Beogradu, kao i u Gradskim kućama u Novom Sadu i u Subotici, Kulturnim centrima Pančeva, Smedereva, Pirota, Kulturnom centru u Brčkom, u Galeriji portreta u Tuzli u BiH, itd.

Sa zapaženim uspjehom je učestvovao na XX Festivalu Budva ̶ Grad teatar i na XX Festivalu Barski ljetopis, kao i u Dvorani Park u Herceg Novom u Crnoj Gori. Učestvovao je i u obilježavanju Šopenovog i Listovog jubileja 2010. i 2011. godine u organizaciji Kulturnog centra Beograda. Aktivan je i kao kamerni muzičar, a sa sopranom Oljom Dakić je nastupao u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, kao i u Maloj sali berlinskog Koncerthausa. Snimao je za Radio televiziju Srbije.

Neven Šobajić je zaposlen na Slobomir P Univerzitetu u Bijeljini, u Republici Srpskoj (BiH), gdje predaje klavir, kao i Istoriju i teoriju pijanizma. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije i stručnog odbora Slobomir međunarodnog muzičkog takmičenja (SIMC-a).

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO