Svijet

KONGRES NA POMOLU Ðukanović jedini kandidat za predsjednika DPS

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je uoči sutrašnjeg 9. Kongresa jednoglasno predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Ðukanović, saopšteno je iz te stranke.

KONGRES NA POMOLU Ðukanović jedini kandidat za predsjednika DPS
FOTO: FOTO: N1/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kao se navodi, kandidati za potpredsjednike su Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

– Od ukupno predloženih osam biće izabrana četiri potpredsjednika – saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva DPS koja je održana sinoć.

Na sjednici je ponovljeno opredjeljenje da se za dvije godine sve predsjednike Opštinskih odbora kao i predsjednika stranke biraju članovi neposrednim glasanjem.

– Konstatovano je da Demokratska partija socijalista ostaje čvrsto posvećena daljoj izgradnji građanske Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada i evropske budućnost, kao i da samo jedna tako snažna partija, uz spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima koji dijele ove vrijednosti i ciljeve, može biti garant njihovog očuvanja i ostvarenja – zaključuje se u saopštenju DPS.