Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KONSULTACIJE KOD MANDATARA Ujedinjena Srpska predložila koncept Vlade sačinjene od stručnog kadra

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Delegacija Ujedinjene Srpske danas je u Banjaluci tokom razgovora sa mandatarom Radovanom Viškovićem iznijela koncept, prema kojem Srpska treba da ima modernu, mladu i brzu Vladu sačinjenu od stručnog kadra, izjavio je predsjednik stranke Nenad Stevandić.

On je rekao novinarima nakon sastanka da nije razgovarano o kadrovskim rješenjima, već da kadrovske, partijske i lične stvari budu stavljene u drugi plan s ciljem podrške ovakvom konceptu Vlade.

Stevandić je podsjetio da je Ujedinjena Srpska još ranije u političkom sporazumu sa SNSD-om dogovorila učešće u vladi.

Važna institucionalna stabilnost vlasti Srpske

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić zajednički su ocijenili da je proces formiranja vlasti započet uspješno i da je cilj da institucije vlasti u Republici Srpskoj budu formirane u skorije vrijeme.

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Naglašeno je i da je za uspjeh u sprovođenju dogovorenih politika važna institucionalna stabilnost kako u izvršnoj, tako i u zakonodavnoj vlasti, te da se kod imenovanja kadrova koji će dobiti priliku u novoj vladi vodi principom odgovornosti i stručnosti, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO