Politika

KONTRIRANJE SREBRENIČKOM SNSD Grujičić najavio kandidaturu za načelnika Srebrenice, na čiju podršku računa

Aktuelni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić najavio je ponovnu kandidaturu za fotelju prvog čovjeka tog grada na oktobarskim lokalnim izborima.

Mladen Grujičić
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
Mladen Grujičić

Grujičić, koji je i član SNSD, tvrdi da njegovu kandidaturu podržava veći broj privrednika, nevladinih organizacija, te opštinski odbori DNS i SDS.

S druge strane, Grujičić nije dobio podršku lokalnog SNSD, koji je na ovu funkciju predložio Miloša Vučića, piše RTRS.

Kako je Srpskainfo ranije pisala SNSD u Srebrenici već duže vrijeme potresaju svađe i sukobi, a kulminirali su zaključcima disciplinske komisije Opštinskog odbora SNSD kojim se izriču “sankcije” Grujičiću.

Na sjednici OO SNSD Srebrenica u aprilu prošle godine, između ostalog, je donesena odluka o zabrani političkog djelovanja Grujičića na ovogodišnjim izborima.

Pročitajte još

Disciplinska komisija ovog Odbora je donijela pet zaključaka među kojima je i “da Mladen Grujičić ne može biti kandidat SNSD za načelnika Opštine Srebrenica, kao ni na odborničkoj listi na lokalnim izborima 2024. zbog loših izbornih rezultata na skoro svim biračkim mjestima u srebreničkom djelu za koje je bio odgovoran, a posebno na svom biračkom mjestu”.

Osim toga, kao razlog je navedeno što nije podržao izborni štab SNSD te njihovu kampanju na izborima. Okrivili su ga da je radio protiv kandidata SNSD za poslaničke liste te da je glavni krivac za cijepanje odborničkog kluba SNSD.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu