Hronika

KONTROLA SAOBRAĆAJA Isključena 92 vozača zbog alkohola

Policija je na području Banjaluke, Prnjavora i Laktaša iz saobraćaja isključila 92 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je osam zadržano do istrežnjenja.

KONTROLA SAOBRAĆAJA Isključena 92 vozača zbog alkohola
FOTO: MUP RS

Na otrežnjenju su zadržani vozači koji su imali više od 1,5 promila, a kod 28 vozača je utvrđeno od 0,81 do 1,50 promila.

Sankcionisano je i 55 vozača zbog 0,31 do 0,80 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kaženjen je i jedan vozač mlađi od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva, a dva vozača su odbila da se podrvgnu alko-testiranju.

Pročitajte još

Tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, koja je provedena za vikend, policija je alko-testirala ukupno 2.356 vozača i izdala 108 prekršajnih naloga.

U Kotor Varošu su uhapšena lica čiji su inicijali B.M. koje je pozitivno na amfetamin upravljalo putničkim vozilom, te B.P. koje je vozilo pod dejstvom amfetamina, kokaina i THC-a.

Banjalučka policija je licu D.S. kod kojeg je pronađena određena količina marihuane uručila prekršajni nalog, a od J.V. iz Banjaluke je oduzet suzavac, te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije