Politika

KONTROLE, BLOKADE, PREGLEDI Više od hiljadu policajaca ČUVAĆE LAVROVA u Banjaluci

Više od 1.000 policijskih službenika obezbjeđivaće dolazak u Banjaluku ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, potvrdila je za Srpskainfo portparol MUP Republike Srpske Danica Gnjatović.

KONTROLE, BLOKADE, PREGLEDI Više od hiljadu policajaca ČUVAĆE LAVROVA u Banjaluci
FOTO: TANJUG/AP

Prema njenim riječima, osim naših policajaca, u obezbjeđenju će učestvovati i određeni broj pripadnika obezbjeđenja iz Rusije, a zajedno sa pripadnicima drugih policijskih agencija u BiH, vršiće se provjere bezbjednosno interesantnih osoba.

Još nije utvrđena tačna ruta kretanja ruske delegacije, ali će građani biti blagovremeno obaviješteni o tome. Ono što je sigurno, biće blokiran aerodrom, uži centar grada, kao i druge ulice kojima se bude kretala delagacija – pojasnila je Gnjatovićeva.

Ona je istakla da će biti obavljeni i protivdiverzioni pregledi, te će, kao i uvijek, biti zavareni šahtovi u ulicima kroz koje bude prolazila delegacija.

Pročitajte još

– Pripadnici našeg ministarstva obaviće u nedjelju i ponedjeljak i preglede stanova u zgradama koje se nalaze pored temelja rusko-srpskog hrama – rekla je Gnjatovićeva za Srpskainfo.

Ona je pozvala građane na saradnju tokom boravka Lavrova u Banjaluci u ponedjeljak, ali i rekla da će policija uskoro izdati apel građanima o tome šta će biti dozvoljeno dok ruska delegacija bude boravila u Banjaluci.

Precizirala je i da se određenim ulicama neće moći kretati ni pješaci.

Kako nezvanično saznajemo, još se čeka da se vidi da li će Lavrov i njegovo lično obezbjeđenje imati određene zahtjeve, te će se zatim napraviti detaljan plan.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu