Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KONTROLE U SEMBERIJI Kazne za 89 vozača bez zimske opreme

Regioni
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Bijeljinska policija sprovela je pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja zimske opreme tokom koje je sankcionisala 89 učesnika, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Akcija je sprovedena od 9. do 11. decembra.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 320 učesnika u saobraćaju, od kojih je 89 vozača sankcionisano zbog neposjedovanja i nekorištenja zimske opreme.

Zimsku opremu nije posjedovalo 86 vozača putničkih automobila i tri vozača autobusa.

Iz PU Bijeljina podsjećaju sve vozače, učesnike u saobraćaju, da u periodu od 15. novembra ove do 15. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti, bez obzira na vremenske uslove.

– Pod zimskom opremom za putničke automobile podrazumijevaju se zimski pneumatici sa dubinom gazećeg sloja pneumatika od minimum četiri milimetra ili ljetni profil pneumatika sa istom dubinom, ali vozači moraju da posjeduju i lance za snijeg pogodne za postavljanje na pogonske točkove. Za teretna vozila, pored navedenog, potrebno je posjedovati lopatu i vreću pijeska od 25 do 50 kilograma – podsjećaju iz PU Bijeljina.

U narednom periodu pripadnici Uprave nastaviće pojačano da kontrolišu krištenje i posjedovanje zimske opreme u saobraćaju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO