Politika

KONVENCIJA SNSD Dodik: Ne priznajem ništa osim pobjede

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da SNSD neće voditi negativnu kampanju, ali da i te kako ima da pokaže šta je ostavio u prethodne četiri godine na lokalnom nivou, posebno u Banjaluci.

KONVENCIJA SNSD Dodik: Ne priznajem ništa osim pobjede
FOTO: SRNA

On je naglasio da treba biti okupljen oko Republike Srpske radi njenog očuvanja i razvoja, te da je SNSD na tom planu dao ogroman doprinos uz pomoć koalicionih partnera.

– Uspjeli smo da Srpsku očuvamo, stabilizujemo i držimo u stanju da je možemo predati mlađim ljudima. Imamo više od 23 kandidata za načelnike i gradonačelnike mlađe od 40 godina i oko 400 onih koji su mlađi od 30 godina – rekao je Dodik na konvenciji, kojoj je prisustvovalo rukovodstvo te stranke.

On je rekao da SNSD drži Srpsku ekonomski stabilnom i tokom pojave virusa korona.

– Neće biti otpuštanja i to je rezultat naše politike. Idemo na pobjedu na izborima u svim lokalnim zajednicama zajedno sa koalicionim partnerima. Neće doći do izdaje naših nacionalnih interesa. Borimo se za naše društvo, za svakog čovjeka i njegovu slobodu. S obrazom izlazimo na izbore, mi smo ti koji su uradili mnogo u Republici – rekao je Dodik.

On je naglasio da je njegov životini cilj neupitna i stabilna Srpska koja će pružati šansu mladima, koji će o njoj voditi računa u budućnosti i čuvati njenu slobodu.

Bez SNSD Srpska bi bila u opasnosti, istakao je Dodik i dodao da to građani prepoznaju, te da je važno da građani u Banjaluci podrže kandidati SNSD-a kao i širom Srpske.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Ne priznajem ništa osim pobjede – poručio je Dodik, koji je Banjaluku naveo kao primjer gdje su riješili mnoge velike probleme i izgradili mnoge objekte za dobrobit svih građana.

On je zahvalio svima koji su do sada davali podršku SNSD i jačali ga, jer je to, kako je naglasio, velika snaga.

Radojičić: SNSD transformisao Banjaluku

Kandidat SNSD za gradonačelnika Igor Radojičića poručio je da se na narednim lokalnim izborima treba okupiti oko SNSD, koji je Banjaluku afirmisao kao glavni grad.

– Okupljamo se na novom putu za Republiku Srpsku, za Banjaluku, za sve naše opštine i gradove da izaberemo put razvoja, sabornosti i jedinstva. Okupljanje može da se desi oko najvećeg i najboljeg, to je SNSD – rekao je Radojičić na Konvenciji SNSDu Banjaluci.

Dodik: Vjerujemo u pobjedu u 80 odsto opština

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da u ovoj stranci vjeruju da će SNSD na predstojećim lokalnim izborima pobijediti u 80 odsto opština u Republici Srpskoj i gotovo u svim gradovima.

Dodik je rekao da je ta velika pobjeda cilj ove stranke i da će biti bazirana na onome što su radili u proteklom periodu. On je napomenuo da ih ne zanimaju neuspjesi drugih i na tome ne grade svoje politike, već na onome što su oni uradili, gradeći auto-puteve, bolnice, vodovode, mostove, elektrane…

– Vjerujemo da ćemo pobijediti u 80 odsto opština u Srpskoj od postojeće 63 i u gotovo u svim gradovima, za šta postoji realna osnova – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD je za 20 godina transformisao Banjaluku u pravi glavni grad, gdje je urađeno mnogo kada je riječ o kapitalnim investicijama, ali i zapošljavanju.

– Ciljevi treba da nam budu isto tako ambiciozini, jednocifrena stopa nezaposlenosti uprkos epidemiji, rekordan broj zaposlenih, te riješeni komunalni problemi – rekao je Radojičić.