Digitalna Srpska

KORISNICI ZADOVOLJNI Od sada na Vocapu možete da šaljete i fotografije visokog kvaliteta

Vocap je prije par mjeseci počeo sa testiranjem dijeljenja fotografija visokog kvaliteta putem platforme, a ona je sada konačno počela da stiže korisnicima.

KORISNICI ZADOVOLJNI Od sada na Vocapu možete da šaljete i fotografije visokog kvaliteta
FOTO: HAYLS WORLD/YOUTUBE/SCREENSHOT

Beta ažuriranje za Android i iOS, koje sa sobom donosi gore navedenu mogućnost, počelo je da stiže korisnicima širom svijeta.

Beta ažuriranje za iOS dolazi s brojem iOS 23.11.0.76, dok za Android dolazi sa brojem 2.23.12.13. Nakon što na svom telefonu ažuriraju Vocap, korisnici će imati mogućnost da odaberu i da šalju šalju fotografije visokog kvaliteta, konkretno “HD” fotografije, uz očuvanje originalne veličine fotografija.

Pročitajte još

Ipak, treba napomenuti da se na fotografije i dalje primjenjuje svjetlosna kompresija.

Funkcija dijeljenja fotografija visokog kvaliteta aktivira se kada korisnici odaberu fotografiju veće veličine za slanje. Opcija odabira većeg kvaliteta (HD) pojavljuje se samo za takve fotografije, dok zadata postavka ostaje “Standardni kvalitet”. To znači da korisnici uvijek ručno moraju da odaberu HD opciju.

Treba napomenuti da je trenutno opcija visokog kvaliteta dostupna samo za dijeljenje fotografija putem četa. Dakle, ovo se ne odnosi na video-zapise i medije objavljene na storiju, ali očekuje se da Vocap to unaprijedi u budućnosti, piše b92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije