Digitalna Srpska

Koristan, a jeftin savjet: Telefon neće da se puni, probajte ovo jednostavno rješenje

Svako od nas bar jednom je naišao na ovaj problem, stavite telefon na punjač, a on ništa.

Koristan, a jeftin savjet: Telefon neće da se puni, probajte ovo jednostavno rješenje
FOTO: XIAOMI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Znamo koliko je frustrirajuće kada se telefon ne puni, zato evo prostog (i jednog od najjeftinijih) savjeta koji vam mogu pomoći.

Mada posredi mogu biti softverski problemi, mnogo češće nego što mislite u pitanju je mnogo jednostavnija stvar: ulaz za punjenje (port) je prosto začepljen prašinom.

Ako nemate masku koja štiti ovaj dio telefona, on je stalno izložen spoljnim uticajima, a to podrazumijeva i prljavštinu i prašinu koje su, koliko god se vi trudili, neizbježne.

Pročitajte još

Možda vam se čini da držite čistom radnu površinu, ali džepovi su vam, iako to možda ni ne primjećujete, dovoljno puni prašine i mrvica da vremenom zapuše port telefona tako da punjenje ne radi.

Ako imate telefon duže od šest mjeseci a primjećujete da vam je punjač sve manje stabilan prilikom korišćenja (naročito ako se mučite da ubacite punjač u port), velike su šanse da je prljavština kriva za to.

Čišćenje porta je veoma prost zadatak: sve što vam treba je čačkalica ili neki sličan tanak predmet kojim možete dovoljno duboko da “pročeprkate” po unutrašnjosti telefona i očistite ga, piše B92.

Najbolje je da koristite drvo ili plastiku jer su manje šanse da će se nešto u telefonu izgrebati, ali ako to nemate pri ruci, može da posluži npr. igla, samo budite pažljivi.

Ako imate USB-C moraćete da čistite oko konektora koji je na sredini porta, a ako imate Lightning port, možete da čistite i pokretima napred-nazad. Jedino je važno da budete pažljivi, i dobre su šanse da ćete izvaditi svu prljavštinu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije