Društvo

KORONA MEĐU NAJUGROŽENIJIMA U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 56 KORISNIKA

U ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika i domovima za smještaj odraslih i starih, virusom korona zaraženo je 56 korisnika i 21 zaposleni, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

KORONA MEĐU NAJUGROŽENIJIMA U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 56 KORISNIKA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Virus korona potvrđen je u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici, Novom sadu i Kanjiži, kao i u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ”Srce u jabuci”, u Pančevu, Ustanovi za odrasle i starije ”Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu, Ustanovi za djecu i mlade ”Sremčica” u Beogradu.

Zaraženi virusom korona registrovani su u Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za socijalni rad u Kraljevu, Domu za smještaj odraslih i starijih ””Kladomox plus”” u Kelebiji, Domu za smeštaj odraslih i starijih ””Terza Eta”” u Priboju i Domu za smeštaj odraslih i starijih ””Kuća nege”” u Subotici.

Ukupan broj izliječenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.016, a broj izliječenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 405.

Dom za smještaj odraslih i starijih ”Doživjeti stotu” u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Stara pruga” u Umci i Dom za smještaj odraslih i starijih ”Radost” u Negotinu, rješenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smještaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donijelo je rješenje o zabrani rada Doma za smještaj odraslih i starijih ”Nada” u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procjena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smješteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.