Društvo

KORONA NA IVICI KONTROLE U Sloveniji za jedan dan potvrđeno još 2.488 NOVOZARAŽENIH opasnom bolešću

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 2.488 novih zaraza korona virusom, prema još uvijek nezvaničnim podacima koje prenosi RTV Slovenija.

KORONA NA IVICI KONTROLE U Sloveniji za jedan dan potvrđeno još 2.488 NOVOZARAŽENIH opasnom bolešću
FOTO: MICOL BRUSAFERRO/EPA

To je drugi najveći broj novozaraženih, nakon što je dan ranije bilo rekordnih 2.605 novoboljelih, i potvrda da je stanje epidemije i dalje na rubu kontrole, prenose mediji.

Pročitajte još

Zvanični podaci o broju testiranja i stanju u bolnicama biće objavljeni na konferenciji za novinare tokom dana, prenosi Hina.

Slovenačka vlada će večeras raspravljati o epidemiološkoj situaciji, ali se za sada ne očekuje novo pooštravanje mjera koje već uključuju zabranu kretanja u noćnim satima i van opštinskih granica, obavezno nošenje maski i na otvorenom, onlajn nastavu i brojne druge.

Institut “Jožef Štefan”, koji radi projekcije i analize razvoja epidemije za vladu, objavio je da se do sada u drugom talasu epidemije kovida-19 zarazilo 5,5 odsto stanovnika, kao i da je trenutno zaraženih više od zvanično potvrđenog broja – odnosno približno svaki 29. stanovnik Slovenije.