Sudbine

KORONA POKOSILA CIJELU PORODICU Banjalučanka Vesna za nekoliko dana izgubila roditelje i jedinog brata

Vesna Popović, portparolka institucije Ombudsmana za djecu RS, za samo dvije nedjelje ostala je bez porodice. Korona je pokosila njene roditelje i jedinog brata.

KORONA POKOSILA CIJELU PORODICU Banjalučanka Vesna za nekoliko dana izgubila roditelje i jedinog brata
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dogodilo se to prije tačno godinu dana, ali Vesna ni danas nije u stanju da javno govori o ovom stravičnom iskustvu.

Njen brat je bio zdrav muškarac u ranim pedesetim godinama, ozbiljno je shvatao koronu, čuvao je i sebe i roditelje, u bolnicu je otišao na svojim nogama… Do posljednjeg trena njegova sestra se nadala da će bar on preživjeti.

Nedavno je Vesna obilježila tužnu godišnjicu, dala je pomen svojim najmilijima, ali još joj je teško da o tragediji govori za medije.

-Zaista ne mogu, sve me to još boli. Jedino mogu poručiti svojim sugrađanima: čuvajte se ljudi, nosite maske, ne rizikujte život i zdravlje. Ne želim da se ikada ikome desi ono što sam ja preživjela – kaže Vesna za Srpskainfo.

Pročitajte još

Iako je godinama bila novinarka i zahvalna je na podršci, koju su joj u najtežim trenucima pružili prijatelji i kolege iz medija, ni za druge medijske kuće, kaže, nije pričala o tragediji koja je pokosila njene najbliže.

Danas živi sama, u banjalučkom naselju Budžak, u svojoj porodičnoj kući iz koje je majku, oca i brata ispratila na put bez povratka.

Sjecanje na kobni april 2020., pocetak kraja… Ovim rijecima smo se tog aprila oprostili od nasih voljenih, aprila u…

Posted by Vesna Popovic on Saturday, April 17, 2021

Jedina utjeha joj je nećakinja Mia Popović (17), kćerka jedinica njenog preminulog brata.

Iako je i djevojčica bila sa njima u kući, kada je korona harala domom Popovića, nju je, nekim čudom, zaraza zaobišla.

Posljednje riječi Mijinog tate, prije nego što su ga priključili na respirator, bile su, da je srećan da je što je njegova kćerkica, koju voli najviše na svijetu, kovid negativna.

I za Vesnu se, testiranjem, ispostavilo da je kovid negativna, ali korona je ipak narušila i njeno zdravlje. I danas se bori sa posljedicama tragedije koja ju je zadesila prije godinu dana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu