Društvo

KORONA PRIJETI MENTALNOM ZDRAVLJU Ovdje građani mogu da nađu PRVU PSIHOLOŠKU POMOĆ

Tokom pandemije kovid-19 dešavaju se različiti psihosocijalni izazovi koji značajno mijenjaju život pojedinca i zajednice, a to dodatno izaziva stres i prijetnju mentalnom zdravlju pojedinca i cjelokupne zajednice, navode iz Društva psihologa RS.

KORONA PRIJETI MENTALNOM ZDRAVLJU Ovdje građani mogu da nađu PRVU PSIHOLOŠKU POMOĆ
FOTO: SHUTTERSTOCK

Njihovi stručnjaci od perioda izbijanja pandemije kovid-19 konstatno rade na zaštiti mentalnog zdravlja stanovništva, a pružanje besplatne psihološke pomoći svim građanima nastaviće i dalje.

– Svim građanima pružamo besplatnu adekvatnu i stručnu prvu psihološku pomoć, kroz rad telefona i to svaki radni dan, u perodu od 9 do 17 časova, na broj 065 464 555, koji je dostupan i na viber ili na imejl adresu psiholoska.podrska.dprs@gmail.com – navode iz ovog Društva.

Podrška građanima dio je programa „Psihosocijalna podrška u vrijeme kovid pandemije“ koji provode Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Društvo psihologa RS, uz podršku UNICEF i Vlade Švedske. Sve to je dio većeg projekta “Jačanje intersektorske saradnje i referalnog mehanizma podrške djeci i njihovim porodicama u Republici Srpskoj”.

– Ovo je period u kojem i svi imamo odgovornost da nastavimo da naglašavamo važnost brige i ulaganja u vlastito zdravlje, te damo priliku da promjenama u našem ponašanju prihvatimo stilove života koji doprinose boljem očuvanju psihofizičkog zdravlja. Time doprinose boljoj zaštiti i od zaraznih, kao i hroničnih bolesti, kako pojedinca, tako i porodice – navode iz Društva psihologa RS.