Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KORONA SMANJILA POTRAŽNJU Lošija prodaja stanova u Gradiški

Regioni
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Zbog pandemije virusa korona u Gradiški je smanjena prodaja stanova, a cijene koje su prethodno bile u porastu sada stagniraju.

Kvadrat stambenog prostora u atraktivnom naselju pored Save sada je u rasponu od 1.420 do 1.480 KM, dok su cijene na drugim lokacijama manje.

U Građevinskom preduzeću „Artinginvest“, gdje je potražnja i prodaja stanova početkom godine bila velika, navode da su tokom dva i po mjeseca prodali samo četiri stana. Jedan kupac, s kojim je ranije sklopljen ugovor, odustao je od kupovine zbog ekonomske krize.

– Stanje nije tako dobro kao što je bilo prije epidemije, mada nije ni loše kao što smo očekivali. Radovi su bili obustavljeni samo dvije sedmice, ostalo smo radili mada smanjenim obimom i sada završavamo 52 stana u naselju Senjak – kaže Boško Kasagić, direktor GP „Artinginvest“.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Boško Kasagić

Gradiški građevinari navode da se u posljednje vrijeme traže manji stanovi, u poređenju s periodom prije korone, kada su prodavali više stanova veće kvadrature.

Inače, zbog zatvorenih granica i povratka radnika iz inostranstva, te prekida proizvodnje u mnogim djelatnostima, građevinari u Gradiški nemaju većih problema prilikom angažovanja radnika, što je prije bilo veoma izraženo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO