Politika

KORONA UGOVORI Zašto Crnadak još nije otišao kod Viškovića u kabinet?

Šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini, Igor Crnadak, još nije otišao u kabinet predsjednika Vlade, Radovana Viškovića, da pregleda ugovore o javnim nabavkama u vrijeme pandemije korona virusa.

Igor Crnadak
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Crnadak je prvo mjesecima prozivao Vladu Srpske jer sumnja da su mnoge institucije i funkcioneri iskoristili vanrednu situaciju da se obogati i prekrše zakon, te je tražio dostavljanje svih „korona ugovora“.

Višković je na martovskoj sjednici Narodne skupštine pozvao Crnatka u svoj kabinet da sam pregleda svu dokumentaciju. Međutim, to se do danas nije desilo.

– On je rekao da neće da dostavlja ugovore, nego da dođemo da nam ih pokaže. Rekao sam važi, doći ću, poneću svoj rokovnik, popisaću što me zanima, da ljudima to mogu da predstavim. Nije bitan način, nisam sujetan. Mi smo potom sto puta zvali kabinet, nikada nije dao termin da dođemo. Na kraju se pokazalo da je taj njegov poziv bio lažan – rekao je Crnadak.

Pročitajte još

Podsjećamo, Crnadak je u martu izjavio da je prihvatio Viškovićev poziv da lično dođe u kabinet premijera, kako bi mu dao na uvid spisak svih korona nabavki, uključujući imena firmi, predmete nabavki i tačne iznose koje je Republika Srpska isplatila za vrijeme pandemije korona virusa.

– Doći ću, iako je prošlo skoro tri godine od Viškovićevog obećanja iz maja 2020. godine i davno je taj spisak trebao dostaviti svim poslanicima. Ipak, nema mjesta sujeti i inatu, važno je da dobijem taj spisak, koji će nakon što ga ja budem imao biti dostupan javnosti – poručio je Crnadak.

Crnadak je tada još dodao da se raduje sastanku, jer će to biti prilika i da od premijera dobije odgovore na dva pitanja na koja danas nije stigao odgovoriti poslanicima tokom sjednice.

– adi se o načinu na koji će Republika Srpska skupiti 320 miliona do 28. juna, kako bi se vratio dug po zaduženju na Bečkoj berzi, kao i zašto još uvijek nisu formirani Visoki sudski i tužilački savjet, Uprava za indirektno oporezivanje, Vojska i Agencija za lijekove Republike Srpske, iako je NSRS još 10. decembra 2021. godine zadužila Vladu da formira ove institucije – poručio je Crnadak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije