Politika

Košarac: Novi pokušaj PODIZANJA TENZIJE i da se Srebrenica vrati u fokus međunarodne zajednice

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da recikliranje priče o fantomskom spisku od više od 22.000 Srba koji su učestvovali u borbama za oslobađanje Srebrenice i Žepe predstavlja novi pokušaj bošnjačkog političkog vrha da podigne tenzije i politički instrumentalizuje komemoraciju bošnjačkim žrtvama 11. jula u Srebrenici.

Košarac: Novi pokušaj PODIZANJA TENZIJE i da se Srebrenica vrati u fokus međunarodne zajednice
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
Staša Košarac

-Nakon političkog debakla kojeg su SDA i Bakir Izetbegović doživjeli odbacivanjem neustavnog zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, te skandaloznog i sramotnog pokušaja linča predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, isti akteri ponovo pokušavaju da podignu tenzije i da Srebrenicu na bilo kakav način vrate u fokus međunarodne zajednice rekao je Košarac.

Pročitajte još

Komentarišući najavu predsjednice Udruženja “Majke Srebrenice” Munire Subašić da će spisak sa više od 22.000 lica koja se dovode u vezu sa zločinima u Srebrenici predati njemačkom pravosuđu, Košarac je rekao da je riječ o političkoj provokaciji i poruci mržnje prema svim Srbima koji su nosili pušku i u proteklom ratu branili i odbranili srpski narod i Republiku Srpsku.

-U ovome ima i negativne poruke i pritiska na pravosudne institucije BiH, u kojima se, u ponovljenom postupku, sudi zločincu Naseru Oriću. Nadam se da će, uprkos svemu što se dešavalo u tom procesu, više od 3.500 porodica srpskih žrtava zločina u Podrinju konačno dočekati osuđujući presudu i barem minimum pravde koja će stići tog zločinca – poručio je Košarac.

Prihvati notifikacije