Politika

Košarac održao sastanka sa rukovodstvom OBA BiH “Očekujem da se Helez javno i lično izvini predsjedniku Dodiku”

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH i član Izvršnog obavještajnog odbora Staša Košarac organizovao je danas u Sarajevu sastanak sa direktorom i zamjenikom direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Almirom Džuvom i Ristom Zarićem.

STAŠA KOŠARAC
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Tema sastanka bili su, kako se navodi, špekulativnih navodi koje je nedavno u javnosti iznio ministar odbrane BiH Zukan Helez.

– Od rukovodstva OBA BiH dobio sam informaciju da su netačne informacije ministra Heleza i da ne postoje obavještajni podaci o navodnom bijegu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kako to javno tvrdi aktuelni ministar odbrane BiH. OBA BiH se ograđuje od javno izrečenih stavova ministra Heleza – istakao je Košarac.

Pročitajte još

On je naglasio da je riječ o neistinitim, netačnim i špekulativnim tvrdnjama ministra Heleza, koji u svom narativu koristi dezinformacije u političke svrhe.

– Plasiranje u javnost netačnih informacija i potpunih neistina može se okarakterisati kao zla namjera ministra Heleza s ciljem urušavanja institucije predsjednika Republike Srpske i diskreditacije Milorada Dodika lično – rekao je Košarac.

On je ocijenio da je krajnje vrijeme da politički zvaničnici i nosioci javnih funkcija preuzmu odgovornost za javno izrečene stavove, posebno kada oni ne odgovaraju činjeničnom stanju i usmjereni su na diskreditaciju drugih ličnosti.

– S obzirom na činjenicu da je ministar Helez u javnost plasirao dezinformacije, od njega očekujem da povuče takve tvrdnje, te da se javno i lično izvini Miloradu Dodiku – poručio je Košarac.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije