Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOSOVO TEMA U PEKINGU I BRISELU Vučić: Šokiran sam bezobrazlukom i drskošću Prištine

Politika
Autor:

Foto: Dimitrije Goll/Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će sa liderima Kine i Rusije u Pekingu, ali i sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na sastanku u Berlinu razgovarati o “sprečavanju Srpske liste da učestvuje na izborima na Kosovu”.

Navodeći da će Kosovo biti jedna od ključnih tema, Vučić je rekao kako je “šokiran bezobrazlukom i drskošću Prištine” nakon odluke kosovske Centralne izborne komisije, koja danas nije potvrdila kandidate Srpske liste za gradonačelnike četiri opštine na sjeveru Kosova.

– To su nevjerovatne stvari, šokiran sam da nečiji bezobrazluk i drskost mogu ići do tih granica. To su stvari koje se ne rade – rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima u Pekingu.

On je dodao da je to ukidanje demokratije na koje niko iz svijeta nije reagovao.

– Neću da kažem na šta me to podsjeća, kad nekome branite da se kandiduje zato sto vam se ne sviđa njihova politika, iako nema ništa protivzakonito niti narušava nečija ljudska prava… Razmislite kako se to naziva – rekao je Vučić.

Dodao je kako će to pitanje postaviti i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i ostalim liderima u Berlinu.

Na današnjoj sjednici Centralna izborna komisija Kosova, u ovom krugu odlučivanja, nije potvrdila kandidature predstavnika Srpske liste za predsjednike četiri opštine na sjeveru. CIK je potvrdio kandidature predstavnika Demokratske partije Kosova i pokreta Samoopredjeljenje.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO