Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOTOR VAROŠ DOMAĆIN POZNATIM MUZIČARIMA Kroz festival “Truck n roll” šire mir i ljubav

Kultura
Autor:

Foto: privatna arhiva

U subotu 3. avgusta 2019. Godine u 21 čas na Gradskom trgu u Kotor Varošu počinje četvrti “Truck n roll” fest, a najveću pažnju privuklo je učešće popularnog kantautora i repera iz Srbije Marka Šelića- Marčela i Napeti tria.

Pored Marčela nastupiće i virtuozni banjalučki rok sastav „Fjužna pruga” i oktet sastavljen od dobro poznatih muzičara iz “Rok Simfonije”.

– Pozivamo sve koji vole dobru i kvalitetnu muziku dođu na “Truck n roll fest – Peace and love”. Kvalitetni izvođači garantuju odličnu atmosferu i zabavu, zato smatram da vrijedi izdvojiti nekoliko časova sopstvenog vremena i doći na Festival. U vremenu bujanja šunda na muzičkoj i kulturnoj sceni, ovakvi događaji imaju ogroman značaj kako bi ponudili kvalitetnu alternativu. Ulaz je besplatan za sve posjetioce – izjavio je Đorđe Bojić predsjednik Udruženje mladih „Heroj”.

Ovogodišnji Festival je nešto drugačiji u odnosu na prethodne. Festival organizuje Udruženje mladih “Heroj” kao udruženje mladih iz Kotor Varoša sa partnerima USAID, CRS i PRO-BUDUĆNOST. Ciljevi Festivala osim promocije kvalitetne muzike su i promocija ideja mira, tolerancije, ljubavi, jačanje omladinskog aktivizma.

Trećeg avgusta održaće se i javna debata mladih sa Markom Šelićem – Marčelom na kojoj će se govoriti o idejama mira, muzičkog i umjetničkog razvoja, saradnji mladih i značaju preuzimanja odgovornosti za kulturna, politička, ekonomska i druga važna pitanja mladih.

– Kamionska prikolica kao muzička bina, platani kao rijetka i plemenita vrsta drvoreda i žubor reke Vrbanje daju idealan spoj. Na to će energiju dodati Udruženje mladih “Heroj” koje okuplja mlade, progresivne i energične ljude, koji žele napredak i razvoj Kotor Varoša. Sve je to garancija da će “Truck n roll” festival biti uspješan i dugovječan – saopštili su organizatori.

Sam Festival je podržan i od mnogobrojnih sponzora. Zlatni sponzor Festivala je kompanija “Građus d.o.o.”.  Zvanično piće Festivala je “Nektar” pivo.

Koorganizatori na Festivalu su JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš i Opštinska uprava Kotor Varoš. Festival će se ove godine održati u okviru višemjesečne manifestacije „Kotorvaroško kulturno leto 2019”, koja se sastoji iz niza pojedinačnih kulturnih-sportskih manifestacija.

Povodom toga Aleksandar Lujić, koordinator za medije i marketing­­ pri Udruženju mladih „Heroj“ i član organizacionog odbora Festivala kaže izrazio je zahvalnost na podršci Festivalu.

– Zahvaljujem se partnerima, sponzorima i  koorganizatorima na maksimalnoj podršci pri realizaciji Festivala. Velika zahvalnost i svim medijima koji su nam ustupili dio svog medijskog prostora i time dali ogroman doprinos promociji Festivala. Nadam se da će budućnost koja dolazi donijeti mnogo sličnih projekata uz našu uspješnu saradnju – rekao je on.

Četiri godine Festivala

U vremenu gašenja mnogih festivala, nestajanja urbanih manifestacija i opšteg sivila u društvu, Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša će i četvrtu godinu za redom u svom gradu organizovati “Truck and roll” festival na kojem će nastupiti eminentna imena iz regije. Festival je do sada dokazao da vrijedi, a to su primijetili i posjetioci i ljubitelji dobre muzike, te im se vraćaju svake godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO