Društvo

KOVID BOLNICA DOBRO OPREMLJENA Vulin: Vojno zdravstvo spremno za NOVI TALAS KORONE

Vojno zdravstvo u Srbiji spremno je da pomogne svojoj zemlji, vojsci i svim građanima u narednom talasu epidemije virusa korona, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

KOVID BOLNICA DOBRO OPREMLJENA Vulin: Vojno zdravstvo spremno za NOVI TALAS KORONE
FOTO: SRNA

Imamo sve što je potrebno, u više nego dovoljnim količinama, ali molim vas da vodite računa jedni o drugima. Samo mi možemo da pomognemo jedni drugima – rekao je Vulin, nakon obilaska vojne kovid bolnicu Vojno-medicinskog centra Karaburma u Beogradu.

On je rekao da je vojno zdravstvo obavilo sve potrebne nabavke, ima više nego dovoljno maski, skafandera i zaštitne opreme, kupljena je nova medicinska oprema.

Pročitajte još

Vulin je naveo da je vojno zdravstvo pokazalo koliko vrijedi u prvom i u drugom talasu borbe protiv virusa korona, ali da će to pokazati i u trećem talasu ili kad god to bude bilo potrebno, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Komandant vojne bolnice Karaburma pukovnik Ivo Udovičić je rekao da ova ustanova očekuje veliki priliv pacijenata, kao i teške pneumonije, jer su sada uslovi za transmisiju virusa daleko veći.

– Mi smo spremni za novi talas, kapacitet ove i nove bolnice je oko 135 i 140 kreveta, u zavisnosti od broja pacijenata koji su na intenzivnoj nezi. Nadamo se najboljem, ali smo spremni i za najgore – poručio je Udovičić.