Gradovi

"KOZARSKA DUBICA OZBILJNO NAZADUJE" PDP i SDS predstavili kandidata za načelnika opštine

Pero Karan - zajednički je kandidat PDP i SDS za načelnika opštine Kozarska Dubica.

"KOZARSKA DUBICA OZBILJNO NAZADUJE" PDP i SDS predstavili kandidata za načelnika opštine
FOTO: PDP

Tim povodom juče je u Кozarskoj Dubici upriličena promocija zajedničkog kandidata kojoj su prisustvovali predsjednici Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Кandidat za načelnika opštine Кozarska Dobica, Pero Кaran, rekao je da je potpuno svjestan lošeg stanja u opštini, opštinskog budžeta opterećenog dugovima, teškoj situaciji u kojima se nalaze javna preduzeća, ali da je s punom odgovornošću prihvatio kandidaturu.

– Znam da mogu mijenjati ovo stanje, jer pored mene stoji tim odgovornih, stručnih i poštenih ljudi. Svjestan sam potreba boraca, mladih, penzionera, poljoprivrednika i preduzetnika. Iako se opština nalazi u lošem stanju, pravilnim, poštenim i odgovornim odnosom prema javnim resursima napredak Кozarske Dubice je moguć- rekao je Кaran.

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da nekada najrazvijenija opština, Кozarska Dubica, u zadnjih desetak godina ozbiljno nazaduje, narod odlazi, nema investicija, nema ulaganja, aktuelna vlast ne mari za potrebe građana, te da je krajnje vrijeme za promjene, da bi se Dubica vratila na svoj put razvoja i opštine u kojoj se dobro živi.

– Naš kandidat za načelnika Pero Кaran je odličan izbor, ozbiljan, odgovoran, potpuno zreo da sa svojim timom pobijedi 15. novembra i povede svoju Dubicu u napredak. Uz nesumnjivu i iskrenu podršku PDP i SDS, ali i velikog broja nezadovoljnih građana ubijeđen sam u pobjedu u Dubici i u najvećem broju opština i gradova kao ključni preduslov za velike promjene i obnovu Srpske, da bude bolja, slobodnija, pravednija i zaposlenij- istakao je Borenović.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mirko Šarović, rekao je da je Кozarska Dubica još jedna sredina u kojoj SDS nastupa zajedno sa koalicionim partnerima iz PDP.

– Ovdje se vlast se pokazala nesposobnom da riješi probleme građana. Imali su priliku osam godina, nisu je iskoristili i vrijeme za promjene kako građani Dubice ne bi izgubili i naredne četiri godine. Naš zajednički kandidat Pero Кaran je sjajan čovjek i ima punu podršku SDS na ovim izborima – rekao je Šarović.

Predsjednik OO PDP Кozarska Dubica i narodni poslanik Perica Bundalo rekao je da je Кozarska Dubica jedna od najljepših opština u Republici Srpskoj, ali da posljednjih godina rapidno propada.

– Ljudi odlaze, a danas ovdje živi manje od 15.000 ljudi, što je isti broj kao i 1945. godine, nakon Drugog svjetskog rata i kataklizme koju je ovaj kraj doživio. Naš cilj je zaustaviti propadanje, vratiti Dubicu na put napretka, a Pero Кaran to može. U Кozarskoj Dubici nijedan načelnik nije obnovio mandat, pa neće ni aktuelni – rekao je Bundalo.

Podršku Кaranu je došao da pruži i predsjednik Gradskog odbora PDP Banja Luka i kandidat za gradonačelnika, Draško Stanivuković, koji je istakao uvjerenost da će građani Dubice prepoznati iskrenu politiku Pere Кarana i PDP.

Događaju su prisustvovali i drugi zvaničnici PDP, počasni predsjednik Mladen Ivanić, generalni sekretar Milko Grmuša, član Predsjedništva Milanko Mihajilica, te zvaničnici OO SDS Кozarska Dubica.