Digitalna Srpska

KRAJ ZA SAVITLJIVE TELEFONE Nekadašnja inovacija na polju smartfona naišla na zastoj

Najnovije glasine ukazuju na to da je tržište savitljivih telefona, koje je u jednom trenutku predstavljalo naredni korak u inovaciji smartfona, sada uzdrmano.

Savitljivi telefon
FOTO: BENCHMARK/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kako sugeriše dojavljivač Didžital čet stejšn (DCS), najmanje tri veća proizvođača su prekinula ili značajnije odložila proizvodnju i razvoj svojih savitljivih telefona.

DCS izvještava da je jedan od pet najjačih proizvođača telefona na svijetu u potpunosti prekinuo svoje projekte na polju savitljivih uređaja. Pored toga, dvije kompanije su pauzirale razvoj svojih flip savitljivih telefona.

Razlog suspenzije ovih projekata još uvek nije jasan, a dojavljivač nije direktno objavio o kojim proizvođačima i brendovima se radi.

Pročitajte još

Trenutno, tržištem savitljivih telefona dominiraju Android proizvođači. Samsung drži najveći dio tržišta i navodno trenutno radi na narednoj verziji svojih savitljivih telefona iz Z serije, uključujući i model koji se trostruko savija.

Huavei, navodno, takođe razvija telefon koji se trostruko savija. Opo i Vivo predstavljaju ostale veće proizvođače na ovom polju, a prethodnih godina su objavili nekoliko verzija svojih savitljivih uređaja.

Međutim, nedavni izvještaji sugerišu da su Opo i Vivo možda odlučili da se povuku sa tržišta savitljivih telefona. Razlog ovoga bi mogao da bude značajan pad njihovog učešća na tržištu tokom prethodne godine.

Ipak, od dva brenda za sada nema zvaničnih objava po ovom pitanju, pa se u ovom trenutku radi samo o glasinama.

Prema navodima, i Epl se suočava sa izazovima u proizvodnji svog savitljivog Ajfon modela, a oni se odnose na probleme sa osjetljivim ekranom, piše B92

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije