Politika

"Krajnje necivilizacijski postupak" Helez se oglasio povodom odluke Savjeta ministara

Savjet ministara BiH na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici nije donio odluku o proglašavanju dana žalosti povodom tragedije u Gradačcu. 

"Krajnje necivilizacijski postupak" Helez se oglasio povodom odluke Savjeta ministara
FOTO: N1/SCREENSHOT

Ministar odbrane Zukan Helez, koji je podržao predlog za održavanjem sjednice, rekao je da je ovo krajnje necivilizacijski postupak.

– Još jedan krajnje necivilizacijski postupak ministara u Savjetu ministara iz Republike Srpske. Očito da su se zabavili oko šefa i njegove krivične prijave. Ne znam šta bi drugo moglo biti. Još jedan pokazatelj da bez obzira koliko ljudi iz Savjeta ministara bili kooperativni prema odlukama na projekte u Republici Srpskoj, s druge strane nema odgovora na to. Nema pozitivnog odgovora, nema povratne reakcije na sve ono što čine pojedini ministri iz Federacije – rekao je Helez i dodao: 

Pročitajte još

– Ja sebe pitam i sve ljude dobronamjerne u BiH “Šta je alternativa”? Bilo ko da dođe iz Federacije u Savjet ministara, oni bi isto radili. Mislim da će krivična prijava koja je opravdano podignuta protiv Milorada Dodika riješiti mnoge stvari u BiH. Ako se ona dovede do kraja i onako kako treba. Stoga, puna podrška tužiocima i sudijama, jer im očito treba, da istraju do kraja. Ovo su prelomni trenuci za Bosnu i Hercegovinu – rekao je on.

Podsjećamo, ministri iz Republike Srpske, Nenad Nešić i Staša Košarac nisu nikako glasali za ovu odluku, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu