Zabava

KRALJICA SE NE ŠALI Hariju i Megan ZABRANJENO da koriste riječ KRALJEVSKI u svom brendu

Hari i Megan, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, moraće da se odreknu i kraljevskog brenda nakon što su odlučili da napuste dvor, presele se i finansijski se osamostale.

KRALJICA SE NE ŠALI Hariju i Megan ZABRANJENO da koriste riječ KRALJEVSKI u svom brendu
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Poslije dugih i složenih razgovora, kraljica Elizabeta i visoki dvorski zvaničnici složili su se oko toga da više nije prihvatljivo da Hari i njegova supruga koriste riječ “kraljevski” u njihovom “brendu”, piše Dejli mejl.

Hari i Megan potrošili su desetine hiljada dolara na novi sajt koji prati i njihov veoma popularni Instagram profil. Oni su, takođe, zatražili i da registruju “Saseks rojal” kao zaštitni znak u različite svrhe, uključujući tu i odjevne predmete, čestitke, knjige i sredstva za nastavu.

Pored toga, oni su preduzeli i prve korake ka pokretanju dobrotvorne organizacije “Saseks rojal Fondacija vojvode i vojvotkinje od Saseksa”. Sad je postalo izvjesno, piše britanski list, da će morati da “preimenuju brend”.

Prema informacijama do kojih je došao Dejli mejl, izvjesno je da je par prihvatio to da, u skladu sa svojim novim poslovima, neće moći da koriste kraljevske titule kao što su se ponadali.

Ovakav razvoj događaja veliki je udarac za Harija i Megan Markl, koje sad očekuje da sve počnu ispočetka i ponovo registruju sve, od svog sajta do dobrotvorne organizacije, pod novim imenom.

Hari i Megan ovaj brend počeli su da koriste prošle godine u ovo vrijeme, nakon što su se podijelili imanje sa vojvodom i vojvotkinjom od Kembridža, poznato kao Kensington Rojal.

Instagram profil Harija i Megan, @sussexroyal, prikupio je 11,2 miliona pratilaca, jednako koliko ima i profil Vilijama i Kejt.

Bilo je sasvim očekivano, stoga, da Hari i Megan počnu da koriste svoju titulu i za dobrotvornu fondaciju, koja je trebalo da bude pokrenuta ove godine, i to uz podršku Bakingemske palate.

I dok su se u tajnosti pripremali za novi život u Kanadi, bilo je jasno da je “Saseks rojal” bio ključna crta u svim planovima Harija i Megan.

Desetine različitih etiketa sa tim zaštitnim znakom napravljene su za sve – od marama do svezaka, iako su izvori uvijek napominjali da je sve to bilo u preventivne svrhe, da se spriječe zloupotrebe zaštitnog znaka, te da nikada nije pravljen sa namjerom da posluži u komercijalne svrhe.

Par je takođe u u potaji pripremio i novi sajt. Pojavio se na internetu prošlog mjeseca, kako bi se to poklopilo sa njihovom objavom da se odriču kraljevskih obaveza i da namjeravaju da obezbjede sebi “finansijsku nezavisnost”. Ta objava Harija i Megan dovela je kraljicu u nezavidan položaj, stavljajući na probu njenu davnašnju odluku da ne dozvoli članovima porodice da profitiraju od svojih titula.

Objavljujući kraljičinu odluku da dozvoli svom unuku i njegovoj supruzi da započnu novi život u inostranstvu, dvor je bio jasan u tome da “kraljevska titula” vojvode i vojvotkinje od Saseksa mora da bude redefinisana.

Svi članovi porodice, uključujući i Harija i Megan, bili su uključeni u razgovore i, kako se može zaključiti, oni su se složili s tim da će, u skladu sa odlukom da se povuku sa dvora, mogućnost da koriste pridjev “kraljevski” biti dovedena u pitanje. Sada će, uz ostalo, i njihov “kraljevski brend” biti zabranjen.