Hronika

Krao automobile i iznuđivao novac: U Banjaluci uhapšen brat glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Brat glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanka Kajganića, Danko Kajganić uhapšen je juče u Banjaluci u akciji koju je provodilo Tužilaštvo Posavskog kantona i to zbog krađe automobila i iznude.

policija rs ilustracija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

On je uhapšen u Banjaluci. MUP Republike Srpske je saopštio da je pored Kajganića uhapšena još jedna osoba, dok se za trećom traga.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 24. maja 2023. godine, predali su policijskim službenicima Policijske uprave Odžak, osobe A. G. i D. K. oba iz Banjaluke, oduzete predemete i putničko vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Teška krađa” u nadležnost i dalje postupanje.

Pročitajte još

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, vršili su operativne provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi krivičnog djela “Teška krađa” izvršeno dana 13. aprila 2023. godine na području opštine Odžak, kojom prilikom je ukradeno putničko vozilo marke “jaguar” – saopšteno je.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se osobe A. G., D. K. koje su 24. maja 2023. godine uhapšene i još jedna osoba za kojom se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Takođe, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti, prenosi Avaz.

Sve mjere i radnje preduzete su u saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije