Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KRIJUMČARILI DJEVOJČICU Carinici otvorili gepek i u njemu otkrili POTRESAN PRIZOR (FOTO)

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Carinici su 17. avgusta 2019. godine na punktu Merdare, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja devetogodišnje djevojčice sa teritorije AP KiM u Njemačku.

Dijete je pronađeno u prostoru za rezervni točak automobila „krajsler“ njemačkih registarskih oznaka. Njime su ka Njemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti, s tim da je otac kod sebe imao putne isprave tzv. Kosova, a sin ličnu kartu izdatu u Njemačkoj.

Foto: Uprava carina/RAS Srbija

Oni su u susretu sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodišnju djevojčicu albanske nacionalnosti, čija su dokumenta, kao i izvod o prebivalištu izdat u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Vozač automobila je nakon što je sakrivena djevojčica pronađena, rekao da se radi o djetetu njegove sestre koja živi u Njemačkoj i da se dijete igralo i slučajno sakrilo tu.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za njeno krijumčarenje je od strane policije određen pritvor od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO