Hronika

Krijumčarili migrante iz BiH u Hrvatsku: Kombijem srušili rampu na graničnom prelazu

Hrvatska policija podnijela je krivične prijave protiv dvojice državljana BiH koji su prevozeći migrante nezakonito prešli granicu iz BiH u Hrvatsku i tom prilikom oštetila spuštenu rampu i ogradu na prelaznom mjestu, saopšteno je danas iz Policijske uprave karlovačke.

rotacija
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

U saopštenju je navedeno da su ova dva vozila nezakonito prešla granicu iz BiH u Hrvatsku u jutarnjim časovima u nedjelju, 3. decembra.

Policajci su ubrzo zaustavili kombi registarskih oznaka BiH i automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim su upravljali državljani BiH koji imaju 36 i 38 godina.

Pročitajte još

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u vozilima prevozili do krajnjeg odredišta strane državljane, koji su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Policajci su nadležnom tužilaštvu nakon kriminalističkih istraživanja protiv osumnjičenih podnijeli krivične prijave.

– Protiv tridesetšestogodišnjaka je podnijeta krivična prijava zbog počinjenog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari, dok je protiv tridesetosmogodišnjaka podnijeta krivična prijava zbog krivotvorenja isprave, budući da su na vozilu bile nepripadajuće registarske tablice – navedeno je u saopštenju.

Protiv obojice će biti i podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja, te Zakonika o Šengenskim granicama

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije