Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Krišto i Čolak službeno putuju u Beč, a mjesecima nisu zakazali sjednice u BiH

Politika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odnosno državnog organa koji nije održao nijednu sjednicu od početka decembra 2018. godine, Borjana Krišto najavila je službeno putovanje u Beč.

Zajedno s njom u Austriju će otputovati i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u tehničkom mandatu Bariša Čolak. Dom naroda PSBiH posljednju sjednicu održao je 17. septembra 2018. godine.

– Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda PSBiH i član Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Bariša Čolak učestvovaće u radu Zimskog zasjedanja PSOEBS-a, koje će se 21. i 22. februara održati u Beču – piše u saopštenju za javnost.

Iz Parlamentarne skupštine BiH navode da će tokom dvodnevnog zasjedanja učesnici na plenarnoj sjednici, kao i na sjednicama Stalnog komiteta i tri opšta komiteta PSOEBS-a, raspravljati o aktuelnim političkim i bezbjednosnim pitanjima, o ekonomskim, naučnim, tehnološkim i ekološkim izazovima, kao i o pitanjima u vezi s demokratijom i ljudskim pravima, piše Klix.

– Tema rasprave biće i izvještaji predsjedavajućih ad hok komiteta za migracije i borbu protiv terorizma. Očekuje se da će se učesnicima Zimskog zasjedanja PSOEBS-a obratiti predsjednik Nacionalnog savjeta Austrije Volfgang Sobotka, predsjednik PSOEBS-a Điđi Cereteli, te predsjedavajući OEBS-a i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak – piše u saopštenju.

Uoči plenarnog zasjedanja, članovi Delegacije PSBiH učestvovaće i na sastanku Grupe za podršku Putu svile PSOEBS-a, koji će se održati 20. februara u Beču. Tokom sastanka biće predstavljena austrijska inicijativa za regionalno povezivanje država na Putu svile putem izgradnje moderne željezničke pruge širokog kolosijeka.

Predstavnici iz zemalja članica Grupe za podršku Putu svile PSOEBS-a o infrastrukturnom povezivanju razgovaraće i sa ministrom za infrastrukturu u Vladi Austrije Norbertom Hoferom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO