Banjaluka

ZAUSTAVLJENO RUŠENJE KINA KOZARA "Krov napravljen od kancerogenog materijala"

Rano jutros počelo je rušenje starog kina "Kozara" u centru grada, ali nadležni su obustavili ove radove jer je krov sačinjen od kancerogenog materijala koji treba pažljivo ukloniti.

ZAUSTAVLJENO RUŠENJE KINA KOZARA "Krov napravljen od kancerogenog materijala"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ispričali su to za portal Srpskainfo stanari okolnih zgrada, koji se protive planiranoj izgradnji višespratnice na toj lokaciji.

– Krov kina “Kozara” je od kancerogenog materijala koji treba skidati pod posebnom opremom. Upravo je bila komunalna policija koja je obustavila rušenje, a bageri su onda prešli na rušenje tribine. A, sve to se dešava dok se u blizini igraju djeca – ispričali su nam stanari.

Oni podsjećaju da su i sami godinama unazad tražili da se ukloni opasni krov, ali za to, kažu, nije bilo sluha nadležnih. Napomenimo da se u blizini ovog objekta nalazi i pravoslavni vrtić “Anđelak”.

Stanari zgrada iz Ulica Aleja Svetog Save, Sime Šolaje i Bana Milosavljevića nedavno su uputili peticiju u Gradsku upravu protiv izgradnje zgrade od 13 spratova. Sastanak sa gradonačelnikom, navode, zakazan je za idući ponedjeljak.