Magazin

Kroz ovih 7 faza prolazi svaka ljubavna veza: Par koji preživi ovo može da dogura i do zlatne svadbe

Emotivni odnosi mogu biti različiti: burne romanse sa strastvenim sastancima, topla porodična osjećanja u prijatnim okolnostima, odnosi u kojima partneri zavise jedno od drugog i destruktivni odnosi sa dugotrajnim bolnim ishodom itd.

Par u krevetu
FOTO: FREEPIK

Međutim, sve ove opcije za razvoj odnosa između muškarca i žene objedinjuje jedna mala nijansa svi parovi prolaze kroz ovih 7 faza odnosa.

Da li ste imali iskustvo da gradite vezu s partnerom, ali onda su se osjećanja koja su izgledala jača od čelika poslije nekoliko mjeseci pretvorila u prah? Ako i dalje sebi postavljate pitanje: “Zašto?”, onda je zastanite i pročitajte kojih 7 faza prolazi svaka veza.

Inga Medvedeva, psiholođkinja, stilistkinja i autorka kursa “Na putu ka svom stvarnom ja”,  podijelila svoje profesionalne tajne i iznijela koje su to faze odnosa između muškarca i žena. Sve je mnogo jednostavnije nego što se čini.

Pročitajte još

Ovo je 7 faza veze kroz koje prolazi apsolutno svaki par.

 Period “buketa od slatkiša”

Period buketa slatkiša je naivno, ali nevjerovatno romantično vrijeme. Sve cvijeće i pokloni, a partner je kao princ iz bajke, čak i na modernom konju (automobilu).

Prezasićenost

Prezasićenost je period kada skinete ružičaste naočare i počnete da ocjenjujete partnera, njegove riječi i postupke, bez ikakve zabune u glavi. Da li je on zaista junak vašeg romana?

ljubavni par
FOTO: FREEPIK

Gađenje

To je faza gađenja. Skinuvši ružičaste naočare, oslobodili ste se iluzije koja je podstakla vaše romantično raspoloženje tokom prilično dugog perioda. Dalje, postoje dvije opcije za razvoj događaja: ili se par raspada zbog unutrašnjih sukoba; ili partneri počnu da prihvataju jedni druge onakvim kakvi jesu.

Strpljenje

Strpljenje je faza kada pravite kompromis sa svojim partnerom, pokazujete mudrost i navikavate se pomenuto, piše Sensa.

Poštovanje

U fazi poštovanja jasno razumijete i prihvatate ulogu svakog od vas u vezi i počinjete da se odnosite jedni prema drugima s najvećim poštovanjem i poštovanjem. Partner ima apsolutnu vrednost za vas.

poljubac u čelo
FOTO: STOCKSNAP/PIXABAY

 Prijateljstvo

Prijateljstvo je period kada se ljudi još više zbližavaju jedni sa drugima, već ste mnogo toga doživjeli i počeli da razumijete svog partnera na prvi pogled i na prvi gest.

Prava ljubav

Prava ljubav je na kraju. Nakon što prođete kroz sve prethodne faze, vi i vaš partner dostižete prava osećanja.

Bonsu video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu