Politika

KRŠENJE IZBORNOG ZAKONA CIK BiH donio četiri odluke o sankcionisanju političkih subjekata

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je na sjednici donijela četiri odluke o sankcionisanju političkih subjekata zbog kršenja Izbornog zakona BiH.

KRŠENJE IZBORNOG ZAKONA CIK BiH donio četiri odluke o sankcionisanju političkih subjekata
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Odluke CIK BiH nisu pravosnažne i na njih se može uložiti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke, napominju iz CIK-a.

Kako su pojasnili, prema odredbama Izbornog zakona BiH zabranjeno je vođenje plaćene izborne kampanje putem elektronskih i štampanih medija ili bilo kojeg oblika plaćenog javnog oglašavanja, osim održavanja internih skupova organa i statutarnih tijela političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana službenog početka izborne kampanje.

Pročitajte još

U saopštenju je naglašeno da izborna kampanja zvanično počinje 2. septembra i traje do početka izborne tišine 1. oktobra do 7.00 časova.

– Od 4. maja do zvaničnog početka izborne kampanje 2. septembra samo je zabranjeno vođenje plaćenje izborne kampanje – ističu iz CIK.

Članovi CIK Irena Hadžiabdić, Vanja Bjelica Prutina i Jovan Kalaba saopštili su da su juče u Banjaluci održali radni sastanak sa članovima Gradske izborne komisije i predstavnicima Gradske uprave.

Banjalučka Gradska izborna komisija informisala je CIK o izazovima i aktivnostima koje sprovodi i u tom smislu kakvu podršku očekuje od gradskih vlasti.

Prihvati notifikacije