Društvo

KRŠILI MJERE, PA KAŽNJENI SA 14.000 KM Privremeno zabranjen rad još jednom ugostiteljskom objektu u Srpskoj

Inspektori su u toku ove sedmice obavili 1.330 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, a u 14 slučajeva utvrđene su nepravilnosti.

KRŠILI MJERE, PA KAŽNJENI SA 14.000 KM Privremeno zabranjen rad još jednom ugostiteljskom objektu u Srpskoj
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Zbog toga su izrečene kazne u iznosu od 14.000 KM, dok je za jedan ugostiteljski objekat izrečena mjera privremene zabrane rada, saopšteno je iz Inspektorata RS.

– Kao i u dane proteklih praznika, pojačan je i nadzor povodom obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru, dok zbog aktuelne zimske sezone inspekcijski organi svakodnevno nadziru poslovne subjekte na Jahorini. Inspekcija će i u narednim danima nastaviti sa redovnim kontrolama na Jahorini, a samo u ovoj sedmici obavljeno je preko 60 inspekcijskih kontrola – kažu u Inspektoratu RS i dodaju da su, u skladu sa već uspostavljenom saradnjom sa MUP RS, podršku inspektorima na terenu pružali pripadnici policije i Žandarmerije.

U okviru sprovođenja navedenih mjera do sada je izvršeno preko 34.870 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 514.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada.

– Cilj inspekcijskog nadzora je da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, omogući odvijanje privrednih aktivnosti u mjeri u kojoj je to moguće – poručuju iz Inspektorata RS.