Hronika

KRVAVI OBRAČUN U KISELJAKU Muškarac sjekirom teško povrijedio tinejdžera

U fizičkom obračunu koji se sinoć dogodio u mjestu Kiseljak nadomak Tuzle teško je povrijeđen 17-godišnji mladić, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

KRVAVI OBRAČUN U KISELJAKU Muškarac sjekirom teško povrijedio tinejdžera
Foto: Klix/RAS Srbija

Iz Operativnog centra MUP TK za Klix su kazali da je o ovom događaju policiju sinoć u 20.50 sati obavijestio dežurni medicinar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli.

U prijavi je navedeno da je 17-godišnjak iz Tuzle zatražio ljekarsku pomoć te da je on napadnut od muškarca incijala L.R. Nakon ukazane medicinske pomoći 17-godišnjak je prevezen na Odjeljenje ortopedije i traumatologije u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede – precizirali su iz Operativnog centra MUP TK.

Mladić je potom prevezen u odjel hirurgije Klinike za kardiovaskularne bolesti gdje je zadržan na daljem liječenju.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, mladiću su teške tjelesne povrede nanesene sjekirom, a razlog fizičkog obračuna za sada nije poznat.

O događaju je obavješten dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj su na mjestu incidenta obavili službenici Policijske stanice Zapad i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.