Hronika

KRVAVI PIR Prijetio da će se ubiti, pa istim oružjem nekoliko sati kasnije NASMRT IZBO BIVŠU

Nakon što je Dušan P. (34) svoju bivšu djevojku Violetu J. (19) izbo nožem više od 15 puta u njenoj kući, držeći i dalje nož kojim ju je povrijedio sjeo je sa njom i njenim ocem u automobil i zajedno su krenuli ka Domu zdravlja. Nesrećnica je usput preminula, a on je otišao kući i pokušao da se otarasi noža.

KRVAVI PIR Prijetio da će se ubiti, pa istim oružjem nekoliko sati kasnije NASMRT IZBO BIVŠU
FOTO: M.C.G., PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Jeziv zločin dogodio se jutros oko 7 časova, kada se Violeta vratila kući iz noćne smjene. Dušan se ranije ušunjao u njenu sobu rekavši njenim roditeljima da želi da je iznenadi. Kada je stigla, umjesto iznenađenja, zadobila je više od 15 uboda po cijelom tijelu, a najviše po stomaku i vratu.

Kada su Violetini roditelji čuli krike i zapomaganje, otišli su u sobu i zatekli svoju kćerku okrvavljenu. Njen otac ju je odmah stavio u automobil i uputio se ka Domu zdravlja. Sa njima je u isto vozilo ušao i Dušan, sve vrijeme u rukama držeći isti nož kojim je ubio.

Zatim je, kada su stigli ispred zdravstvene ustanove, otišao svojoj kući koja je u blizini, i na stolu ostavio oružje. Vidjevši to, Dušanov otac je odmah pozvao policiju koja ga je uhapsila.

Nesrećna djevojka, od zadobijenih povreda, preminula je na putu do ljekara.

Kao što smo već pisali, Dušan je dan ranije svom ocu rekao da će se izbosti, upravo tim istim nožem. Strahujući za život svog djeteta, čovjek je otišao u policijsku stanicu i ispričao šta se dogodilo ali je, kada su kasnije policajci došli pred njegova vrata, rekao da se sin smirio i da spava. Međutim, ispostavilo se da to nije tačno.

Dušan je nekoliko sati kasnije, prema nezvaničnim informacijama, popio nekoliko bensedina i svom ocu rekao: “Imam još neki posao da uradim, nisam sve završio” i uputio se ka Violetinoj kući.

Prevario je Violetine roditelje, ušunjao se u sobu i čekao da se nesrećna djevojka vrati sa posla. Kada je ušla u svoju sobu, započeo je krvavi pir.

“Mislim da je planirao da je ubije”

Ispred Violetine kuće, okupili su se rođaci i komšije. Svi su u šoku i ne mogu da vjeruju šta se desilo. Nije im jasno da li je Dušan došao sa namjerom da ubije bivšu djevojku ili je riječ o svađi koja se krvavo završila.

S obzirom da je ciljao u vratnu aortu, da je udari tu, mislim da je ciljao da je ubije. Ali nisam sigurna – rekla je vidno uznemirena Violetina strina Gordana.

Doveo drugarice na sastanak, ona ga ostavila

Inače, njihovom raskidu koji se dogodio u septembru prethodio je jedan susret nakon kog je Violeta odlučila da ga ostavi. Navodno, on je doveo drugarice sa sobom na sastanak, na šta je Violeta ljubomorno reagovala i ostavila ga.

Ubica je u petak uveče automobilom koji je vozio pod dejstvom alkohola napravio karambol u Koceljevi. Potom su uslijedile prijetnje da će se ubiti, a onda i gnusan zločin.

(Blic)