Gradovi

KUĆA OD SRCA Završena akcija za Špiriće iz Srpca

Završena je humanitarna akcija „Kuća od srca“ tokom koje je petočlanoj porodici Jove Špirića iz Starog Martinca kod Srpca izgrađena kuća.

KUĆA OD SRCA Završena akcija za Špiriće iz Srpca
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Osim njegovih komšija i lokalne uprave, u akciju su se uključili i Martinčani koji žive u inostranstvu.

Njihova stara porodična kuća nalazila se u plavnom području Vrbasa i do sada je čak sedam puta bila u vodi.

– Hvala od srca svim dobrim ljudima bez čije pomoći nije bilo moguće izgraditi kuću. Ovom akcijom pokazali smo da u nama ima još humanosti i dobrote – kazao je Miroslav Ćetojević, jedan od koordinatora akcije.

Inicijator izgradnje kuće za porodicu Jove Špirića je Darko Ćetojević.

Nova kuća ima četiri sobe sa dnevnim boravkom i kupatilom. Špirići su godinama pokušavali samostalno da poprave staru ili izgrade novu kuću, ali za to nisu imali mogućnosti.

– Elementarne nepogode stalno su kvarile naše planove. Kuća je postala neuslovna za život. Uspjeli smo kupiti plac za novu, ali dalje samostalno nismo mogli – objašnjava porodičnu situaciju Jovo Špirić.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

-Na izgradnji kuće bili su angažovani seoski majstori koji su se bez oklijevanja odazvali našem pozivu, dajući veliki doprinos u ovoj akciji. To je kuća za Špiriće, a istovremeno dokaz naše sloge i jedinstva, u akciji za pomoć siromašnim porodicama – naglasio je Darko Ćetojević.

Inače, porodica Jove Špirića izbjegla je tokom rata iz Donjeg Vakufa. U domaćinstvu živi troje djece uzrasta od 9 do 14 godina. Zaposlena je samo njihova majka Rada, dok otac Jovo radi povremene poslove za dnevnicu.