Politika

"KUKAVICE, NEZNALICE, KORUMPIRANI" Uzgajivač svinja žestoko opleo po ministrima

"Kukavice, nezanlice, korumpirani ljudi, koji rade za uvoznički lobi" Ovim je riječima ministre u Savjetu ministara BiH, nazvao Mišo Maljčić, predsjednik Udruženja uzgajivača svinja u RS.

"KUKAVICE, NEZNALICE, KORUMPIRANI" Uzgajivač svinja žestoko opleo po ministrima
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Maljčić u izjavi za Srpskainfo, povodom interventnog otkupa stoke u Srpkoj, pozdravio napore Ministarsva poljoprivrede RS da pomognu stočarima, ali je rekao da je glavni problem nekontrolisani i pretjerani uvoz mesa u BiH.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Očekujemo da Savjet ministara BiH donese ključne odluke, kako bi se zaštitila domaća proizvodnja. Nismo mi stočari nepismeni, znamo i mi čitati SSP I CEFTA sporazum i znamo da se i najmoćnije zemlje EU, poput Njemačke, štite od konkurencije, a naši, kao, ne mogu ništa. Problem je što u Savjetu ministara BiH sjede kukavice, neznalice i korumpirani ljudi. Oni se ili boje uvoznika, ili od njih primaju novac trećeg nema – kategoričan je Maljčić.

Maljčić tvrdi da su se svi stočari u BiH ujedinili u zahtjevima za zaštitu od uvoza mesa po, kako tvrdi, dampinškim cijenama.

– Tražićemo od ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca da jasno i javno kaže, koji se to ministri iz kojih stranaka protive donošenju odluka, kojima bi se zaštitili domaći stočari – rekao je Maljčić.