Hronika

"Kupatilo je bilo krvavo, kao i dnevna soba" Porodila se u kući, stavila bebu u kesu i OSTAVILA NA DNU KONTEJNERA

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv majke Brane P. (61) i njene kćerke Milje P. (23) iz Obrenovca koje su osumnjičene da su 23. decembra prošle godine tek rođenu bebu bacile u kontejner u Ulici Kralja Milutina, u obrenovačkom naselju Rojkovac.

"Kupatilo je bilo krvavo, kao i dnevna soba" Porodila se u kući, stavila bebu u kesu i OSTAVILA NA DNU KONTEJNERA
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Kako Blic saznaje, Milja P, majka novorođenčeta, optužena je da je izvršila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, dok je njena majka, bebina baba, optužena za saizvršilaštvo.

U Višem javnom tužilaštvu kažu da je obema pritvor, u kom se nalaze od otkrivanja jezivog slučaja, produžen i sada se čeka potvrđivanje optužnice od strane Višeg suda u Beogradu.

Podsjetimo, jeziv slučaj je otkriven kada je 23. decembra prošle godine oko 20 sati u jednom od kontejnera pronađeno živo novorođenče. Kako je otkriveno, Milja P. je krila od porodice da je trudna i te večeri porodila se sama u kupatilu. Bebu je stavila u kesu i njena majka ju je odnijela do kontejnera i ostavila je u njemu. Užas možda ne bi odmah bio otkriven da Milja nije obilno krvarila. Ekipa Hitne pomoći je ubrzo stigla na lice mjesta i porodilju i njemu majku prevezla u bolnici. Ljekari su odmah znali šta se dogodilo, pozvali su policiju i drugu ekipu Hitne pomoći koja je odmah krenula u potragu za bebom.

Jedan radnik Hitne pomoći došao je do kontejnera u kom se sumnjalo da je beba, polako je izvadio sve kese koje su bile bačene preko nje. Na dnu kontejnera ostale su samo četiri kese i policajka iz Obrenovca je pritrčala da mu pomogne te je polako opipavala jednu po jednu kesu. Kako je kasnije ispričala, kada je jednu dodirnula osjetio se trzaj.

Odmah su izvukli kesu, koja, srećom, nije bila jako vezana te je beba imala nešto vazduha i davala je znake života i hitno je prevezli u bolnicu.

Dok se u naselju dešavala prava drama i borba za život novorođenčeta, suprug uhapšene Branke i otac porodilje vratio se kući sa posla i zatekao brojne velike tragove krvi u stanu.

– Komšinica me je pozvala i rekla da se Milja onesvestila i da je odvezla Hitna pomoć. Kupatilo je bilo krvavo, kao i dnevna soba. Dok sam čistio, pojavili su se policajci i pitali da li sam bacio đubre i da li se u našem stanu rodila beba. Zaprepastio sam se, a oni su mi rekli da je moje unuče bačeno u kontejner, ali da je srećom živo – rekao je tada šokirani čovjek.

Optuživale jedna drugu

Da situacija bude još bizarnija, na saslušanju je Milja optuživala majku da je pokušala da ubije bebu, dok je Branka P. tvrdila da je to pokušala Milja. Porodica uhapšenih žena bila je u šoku i dok je Brankina druga kćerka govorila da njena majka tako nešto nije mogla da počini, Brankin suprug, a Miljin otac, rekao je da će se odreći i žene i kćerke ako se utvrdi da su bebu bacile u kontejner.

Milja P. već ima jedno dijete, a od porodice je krila da je trudna s drugim.

– Ona i suprug su se razišli i sa djetetom se vratila kod roditelja. U međuvremenu se ugojila i stalno je nosila široke majice i dukserice, ali niko od nas ukućana nije sumnjao da nešto nije u redu i da je eventulano ponovo trudna – ispričala je tada Miljina sestra Nataša.