Hronika

“KUPIO ŽENI LIJEK, PA JE ZAPALIO” Šta je prethodilo zločinu u Molu i koji je MOTIV stravičnog ubistva

Ugljenisano tijelo Slavice Ludman (47) nađeno je preksinoć u porodičnoj kući u Molu. Nju je, kako se sumnja, polio benzinom i zapalio suprug Karolj Ludman (58), koji je u požaru zadobio teške opekotine.

“KUPIO ŽENI LIJEK, PA JE ZAPALIO” Šta je prethodilo zločinu u Molu i koji je MOTIV stravičnog ubistva
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Motiv ove tragedije u porodičnom domu Ludmanovih, u Ulici 8. oktobra 25 u Molu, još nije poznat, mada se pretpostavlja da je ubistvo posljedica Karoljove ljubomore. U ovoj porodici, inače, nije bilo prijava za nasilje.

Ono što je zasad poznato je da je Karolj u petak uveče, oko 20 časova, otišao u apoteku, gdje je kupio lijek protiv prehlade, i to za Slavicu jer se nije osjećala dobro. Vratio se kući, a šta se tada dešavalo, ne zna se. Pretpostavlja se da su se posvađali, pa je Karolj uzeo kanistar benzina i Slavicu, koja je ležala u krevetu, polio i zapalio – kaže sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Komšije iz Ulice 8. oktobra vidjele su dim kako kulja iz kuće porodice Ludman, pa su odmah alarmirale vatrogasce i policiju, koji su našli ugljenisano tijelo žene. Nakon što je ugašena vatra, obavljen je uviđaj kome je prisustvovao zamjenik višeg javnog tužioca u Subotici Branislav Rankov.

Pročitajte još

– Tijelo Slavice Ludman bilo je potpuno ugljenisano. Obdukcija će pokazati uzrok smrti. Utvrdiće se da li je Slavicu možda suprug usmrtio nekim drugim predmetom, a zatim zločin pokušao da prikrije podmetanjem požara ili ju je živu, kada je zaspala, zapalio – dodaje izvor. Tu nepoznanicu mogao bi da rasvijetli i Karolj ukoliko se oporavi. I on je u požaru zadobio teške opekotine, pa je prevezen u senćansku bolnicu, gdje policajci dežuraju ispred njegove sobe.

Komšije iz Mola su u šoku poslije tragedije u domu Slavice i Karolj.

– Tu su živjeli četvrt vijeka, a u njihovom domu nikada nije bilo nasilja – kažu susjedi.

Karolj je rodom iz Bečeja i došao je u Slavičinu kuću. Dobili su sina, koji je već odrastao.

– Karolj je bio konobar, ali je otišao u invalidsku penziju jer boluje od dijabetesa i ima ugrađen bajpas. Posljednjih godina dodatno je zarađivao postavljenjem svadbarskih šatora. Slavica je radila kao spremačica u osnovnoj školi. Bolest je uticala na Karolja da postane sumnjičav prema mlađoj supruzi, koja je voljela da izgleda lijepo. Vjerovatno je posumnjao da se dotjeruje zbog drugog muškarca, što je u njemu izazvalo ljubomoru, pa je to moguć motiv zločina. Njoj je smetala Karoljeva ljubomora, ali nije htjela da se razvede zbog sina – navode komšije. Slavicu opisuju kao dobru komšinicu, prijateljicu, ali prije svega majku.

– Mnogo je bila vezana za svog jedinca. Iako je on odrastao momak, za majku je bio sve. Njihov sin je pasionirani ljubitelj sporta, posebno tenisa i obožavatelj Novaka Đokovića. Koliko je Slavica željela da udovolji sinu, svjedoči i to što se prije nekoliko godina prijavila u jednu emisiju na televiziju koja je njenom sinu omogućila susret sa idolom, najboljim teniserom – napominju Slavičine komšije.

Zločin u komšiluku

Na samo 200 metara od kuće Slavice i Karolja Ludmana, prije tri godine Bane Jovanović (52), zvani Safet, ubio je Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu ženu Renatu Vrecko (31) koja je u tom trenutku u rukama držala četvoromjesečnu bebu.

Zločinac je ranio i Matijinog sina Petra (11) i snaju Natašu Sunomar (23), a krvavi pir je počeo 20. marta u Bečeju kada je teško ranio nevjenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29) koja je preminula nakon par dana, a pucao je i Jeleninog stanodavca Imrea Jožu (70). Poslije zločina je pobjegao u Mađarsku, a zatim u Njemačku gdje je uhapšen 66 dana nakon ubistava. I dalje mu se sudi.