Hronika

Lagala ljekarima da nije rodila: Tinejdžerka se porodila u kući, pa BACILA BEBU U KONTEJNER

Policija iz Prijepolja danas se "digla na noge" i krenula u potragu za bebom nakon što se majka prethodno javila ljekarima i požalila na ginekološke probleme.

Lagala ljekarima da nije rodila: Tinejdžerka se porodila u kući, pa BACILA BEBU U KONTEJNER
FOTO: MILOŠ PETROVIĆ/RAS SRBIJA

Nažalost, za bebu je bilo kasno. Pronađena je kontejneru za smeće, a kada su je donijeli u bolnicu ljekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Mlađa Prijepoljka, prema nezvaničnim saznanjima tinejdžerka, koja se nedugo prije toga porodila najvjerovatnije kući, danas se u pratnji svoje majke javila ginekolozima prijepoljske bolnice žaleći se na tegobe. Ljekarima je odmah bilo jasno da se porodila. Na pitanje gdje joj je novorođenče odgovarala je nedorečeno, i nije željela da prizna da se porodila. Odmah je alarmirana policija.

– U bolnici je rekla da se porodila kod kuće i kad su je pitali gdje je beba, ona je odgovorila da ju je ostavila u komšiliku. To je bilo sumnjivo i policija je krenula u potragu za bebom, koja potom nije bila na adresi koju je rekla žena u bolnici. Nakon pretrage terena, pronađena je u kontejneru ispred kuće A. M. – rekao je jedan od očevidaca za RINU.

Pročitajte još

Potraga za bebom počela je iz Novovaroške ulice u naselju Hašimbegovića polje gde porodilja i živi. Nedugo zatim policajci su bebu pronašli u jednom kontejneru i nadajući se da je još živa prevezli je odmah u bolnicu. Ljekarima ništa nije preostalo nego da konstatuju smrt.

– Scena je bila užasna, beba je bez znakova života izvađena iz kontejnera. Nazirali su se glava i noge, nakon toga su je zamotali u čaršaf i odnijeli, pretpostavljam u bolnicu – izjavio je očevidac.

Prema nezvaničnim informacijama beba je u prijepoljsku bolnicu primljena blijeda, bez spolja vidljivih povreda.

Majka bebe se nalazi u prijepoljskoj bolnici i do sada nije saslušana.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu sutra će biti izvršena obdukcija tijela nesrećnog novorođenčeta koja će utvrditi da li je beba bila živa u trenucima kada je pronađena, piše Blic.

Prihvati notifikacije