Politika

"LAŽNA OPOZICIJO!; AJ, MR'Š!" Sergej u svom stilu odgovorio kritičarima

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je da je večerašnji protest ispred Narodne skupštine Srbije u Beogradu čist građanski skup, na kojem nema desničara, pripadnika Levijatana i službi.

"LAŽNA OPOZICIJO!; AJ, MR'Š!" Sergej u svom stilu odgovorio kritičarima
Foto: @BoraKonj/Twitter/Screenshot

Dok je davao izjavu za televiziju, u pozadini se moglo čuti kao mu neko viče: “Lažna opozicijo!”.

Sergej je na to odgovorio nonšalantno, u svom stilu: “Aj, mr'š!”, a zatim nastavio da razgovara s novinarom.

Upitan da li će od sutra protesti biti prekinuti, imajući u vidu da je Vlada Srbije usvojila mjere u borbi protiv širenja korona virusa, Trifunović je odgovorio: To ćemo vidjeti. Te mjere su uvedene samo da bi se spriječilo ovo ovdje. Na to ne bi trebalo pristati ni u kom smislu. To je još jedan jeftin trik jednog čovjeka, da mu ne pominjem ime.

Sjedenje učesnika ispred skupštine ocjenjuje kao razliku između tvrdih desničarskih grupa, za koje kaže da su “kerovi službe” i “ubačeni element” u namjeri da pokušaju da naprave nasilni protest.

– Država je ubacila svoje ljude da ovdje naprave karambol, da (Ana) Brnabićka i (Dragan J.) Vučićević na Pinku mogu da se zgražavaju kako su me napali, a napali su me njihovi ljudi – rekao je Trifunović za N1.

On je dodao da je bitno da se protesti ne zaustave, čak i ako bude pauze tokom ljeta i zbog epidemije korona virusa.

– Onakve slike kao juče nisam vidio ni za vrijeme Slobodana Miloševića. Nisam vidio da policija bije nekoga ko je na zemlji, a da ga svako sljedeći udari pendrekom ili nogom – napominje lider PSG.

Dodaje da je brutalnost policije dala dovoljno materijala da se protesti ne ugase. Upitan za odnose s kolegama iz Saveza za Srbiju, Trifunović je kazao da je ranije govorio lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću da treba da se slože oko toga da imaju isti cilj i istog neprijatelja, ali različita sredstva i različitu borbu.

Dodaje da narativ da je neko izdajnik vodi ka incidentima kao što je bio jučerašnji, kada je napadnut na protestu, ili onom kada je skupljao potpise za izbore u Knez Mihailovoj.