Sudbine

Pjevač "Divljeg kestena" je ovako govorio o životu i karijeri "Ne smijem da budem brži od sebe i svojih godina"

Pjevač Igor Starović preminuo je danas u 56. godini nakon kraće bolesti. U jednom od posljednjih intervjua govorio je o tome kako je doživljavao muziku, ali i kako gleda na život i ljude oko sebe.

Pjevač "Divljeg kestena" je ovako govorio o životu i karijeri "Ne smijem da budem brži od sebe i svojih godina"
FOTO: RAJKO RISTIĆ / RINGIER

On je tada ispričao kako nikad nije imao potrebe da se vine u zvijezde, koja pjesma mu je omiljena od “Divljeg kestena” i šta mu je bio životni moto.

– Pjesme koje je sama publika odabrala kao najljepše su mi omiljene, ali kada bih morao da izdvojim neka to bude “Kristina”, “Svrati ponekad”, “Samo da te ne volim”…ma ne mogu da prestanem da ih nabrajam – kroz smijeh je tada govorio Igor i otkrio da li zaista postoji Kristina, što nosi naziv i jedan od najpoznatijih hitova.

– Kristina nije posvećena nikome. Kada se osvrnem iza sebe shvatam da su moje pjesme imale ambicije anticipirajući karakter, znači nisam pisao i izmaštao ih kao proslediću nekog prethodno emotivnog iskustva, već sam “ušao u film” i zamislio situaciju i emociju koja je proizašla iz neke ljubavi. Sve, ali sve pjesme su mi se kasnije nekada i mnogo kasnije događale u mom intimnom životu. Do zadnje strofe i note, zaista. Ali tada kada sam ih stvarao nisu, čudno je to, ali istinito. Vjerovatno je to i glavni razlog zašto me ne mali broj puta novinari, ali i ljubitelji naše muzike pitaju upravo ovo tvoje pitanje… Iskrene su do posljednje kapi emocije – govorio je za Pokazivač.

FOTO: DEJAN ŽIVANČEVIĆ / RINGIER
FOTO: DEJAN ŽIVANČEVIĆ / RINGIER

Kako je tada naveo, naučio da ne treba da žuri, da ne smije da bude brži od sebe, svoje muzike i svojih godina jer onda do vrha nikada neće doći. Ima svoj dio mira, svoje daljine i svoj život daleko od scene, medija i popularnosti.

Na konstataciju da se mnogi poznati brzo vinu u zvijezde, još brže padnu i budu zaboravljeni, govorio je da nikad i ništa ne može na brzinu.

Pročitajte još

– Kako stara poslovica kaže: “Kako seješ, tako žanješ”. Mada, ne postoje pravila, ja mislim da svaki umjetnik ima svoj put. Mnogi mladi ljudi mi se često obrate za savjet i prirodno je da je mladost brzina, žustrina, ali se ne može na brzinu, takvi su i rezultati na kraju – govorio je Igor.

Podsjetimo Igor je proveo 10 godina u bendu „Divlji kesten“ gdje je bio pjevač, kompozitor i aranžer i njegova karijera je bila kompletno obilježena ovom muzičkom grupom. Grupa je nastala 1992. godine za vrijeme rata i odmah na početku su bili dobro prihvaćeni od strane publike i postali su apsolutni hit. Snimili su ukupno 5 albuma: „Divlji kesten“, „Divlji u srcu“, „Ludi od ljubavi“, „Ni sunca ni kiše“, „Oči u oči“, a 2013 godine je izdata kompilacija „Igor Starović i Divlji Kesten – Zauvek“.

Nakon što se bend formirao napravili su osam ljubavnih pjesama, među kojima je bio i hit „Zorane, Zorane“. Snimili su dva spota za „Kristina“ i „Zorane, Zorane“ te su pjesme i grupa odmah nakon emitovanja spotova doživeli uspjeh. Samo nekoliko mjeseci od osnivanja Igor i Divlji Kesten su imali niz koncerata i njihov album je bilježio je visoku prodaju.

Igor je bio učesnik rialiti šou-a „Farma“ iz koje je izašao kad mu je naglo pozlilo, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije