Politika

BIVŠA MINISTARKA DOBILA NOVI POSAO Lejla Rešić na konkursu izabrana za PORTPAROLA

Bivša ministrica za lokalnu upavu i samoupravu Republike Srpske Lejla Rešić iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) novi je portparol Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

BIVŠA MINISTARKA DOBILA NOVI POSAO Lejla Rešić na konkursu izabrana za PORTPAROLA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rešićeva je izabrana na tu poziciju nakon sprovedenog konkursa za prijem u radni odnos službenika za odnose s javnošću, koji je raspisala Agencija za bankarstvo.

Lejla Rešić obavljala je funkciju ministra za lokalnu upravu i samoupravu u Vladi Republike Srpske od 2010. godine do juna ove godine. Rešićeva je 2006. godine diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek žurnalistika.

Podsjećamo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je od koalicionih partnera na republičkom nivou zahtijevao da u ovoj izbornoj godini ne prave koalicije sa opozicijom na lokalnom nivou. DNS to nije ispoštovao i koalirao je s opozicijom u Prijedoru, što je bio razlog da u junu Rešićeva bude razriješena sa ministarske pozicije.

Zakonom je definisano da je Agencija za bankarstvo samostalno i nezavisno pravno lice, a nadzor nad njom vrši Narodna skupština RS kojoj je odgovorna za svoj rad. Agencijom upravlja i rukovodi Upravni odbor, direktor i zamjenik direktora koje, na prijedlog Vlade, imenuje Narodna skupština, piše Capital.