Kultura

“LEPOTA POROKA “Projekcija filma sutra u Art bioskopu Banskog dvora

U Art bioskopu Banskog dvora sutra u 19 časova biće održana projekcija filma „Lepota poroka“ koji je snimljen 1986. godine u režiji Živka Nikolića, koji je napisao i scenario.

“LEPOTA POROKA “Projekcija filma sutra u Art bioskopu Banskog dvora
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Projekcija je organizovana u  saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u Banjaluci i Centar filmom iz Beograda.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj ograničen je na 20 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfecija ruku na ulazu.

Kratak sadržaj:

U zaostalim selima crnogorskog krša običaj je da muž nevjernu ženu maljem ubije preko pogače. U takvoj sredini živi mladi bračni par, zavjetovan na doživotnu vjernost. Žive siromašno i rado prihvate poziv čovjeka koji je otišao za lakom zaradom u primorje, da slijede njegov primjer. On se zaposli u solani, a ona kao spremačica u nudističkom kampu. Tradicionalno vaspitana, užasava se nad golotinjom, naročito kad posprema apartman dvoje mladih stranaca koje zabavlja njena zbunjenost. Uz njihov podsticaj, ona postepeno oslobađa tradicijom sputanu senzualnost.Uloge u ovom filmu ostvarili su Mira Furlan, Milutin Karadžić, Petar Božović, Mira Banjac, Eva Ras…