Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“LETI SA ANĐELIMA” Prijatelji se opraštaju od kontroverznog biznismena koji je izrešetan sa 11 HITACA

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

“Tvoja ljubav prema porodici i vazduhoplovstvu su ostavili neizbrisiv trag u svima nama. Sada leti sa anđelima, mirno nebo”.

Samo je jedna od brojnih oproštajnih poruka upućenih Draganu Amidžiću Amidži, novosadskom kontroverznom biznismenu koji je izrešetan u Sremskoj Kamenici sa 11 hitaca iz automatskog oružja.

I Udruženje liniskih pilota Srbije oprostilo se od zaljubljenika u avione, koji je upravo zbog te ljubavi prema letjelicama, ali i velikoj brzini često dolazio u sukob sa zakonom.

– Posljednji pozdrav kolegi koji je aktivno učestvovao u promociji srpske avijacije – navedeno je u čitulji u današnjoj dnevnog štampi.

Amidžić je ubijen 6. oktobra u večernjim satima, nakon što je izašao iz kafića u kom je često boravio u Sremskoj Kamenici. U trenutku kada je krenuo ka svom automobilu iz obližnjeg šumarka izašao je napadač obučen u tamnu odjeću i sa daljine od oko deset mestara sasuo kišu metaka u biznismena.

Po načinu izvršenja, ovo ubistvo neodoljivo podsjeća na mafijaške likvidacije, a postoje određene sumnje da ga je izvršio plaćenik. Uprkos tome što Amidžić nije imao policijski dosije, već je u sukob sa zakonom dolazio mahom zbog bahate vožnje aviona i divljanja u saobraćaju, policija češlja njegove kontakte pokušavajući da odgonetne kome se zamjerio.

Informacije do kojih je policija do sada došla nisu dovoljne da se razjasni šta je motiv ovako brutalnog ubistva, ali se očekuje da istraga u narednim danima razriješi i tu misteriju.

Ipak, poznato je to da je Amidža važio za izuzetno bahatog čovjeka, te da je često boravio u društvu kriminalaca koji su devedesetih vladali srpskim podzemljem. Veliko bogatstvo stekao je upravo tih dana, poslujući sa naftom, u čemu mu je navodno pomagalo prijateljstvo sa Markom Miloševićem, sinom nekadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO