Biznis

LETOVI ZA NOSTALGIČARE Australijski prevoznik će kružiti bez cilja kako bi putnike MINULA ŽELJA

Australijski avio-prevoznik "Kantas" saopštio je danas da će organizovati sedmočasovni neprekidni let iznad Australije za putnike kojima nedostaje iskustvo letenja.

LETOVI ZA NOSTALGIČARE Australijski prevoznik će kružiti bez cilja kako bi putnike MINULA ŽELJA
FOTO: HDV75/YOUTUBE/SCREENSHOT

Većina granica među državama i dalje je zatvorena zbog pandemije virusa korona, a jedan “boing 787-9 drimlajner” poletjeće 10. oktobra sa aerodroma u Sidneju bez drugog odredišta.

Tokom leta avion će obići lokacije poput sidnejske luke, Ulurua i Velikog koralnog grebena prije povratka u Sidnej, prenijela je agencija DPA.

– Prije samo šest mjeseci nismo mogli ni da zamislimo da nećemo moći da uskočimo u avion i posjetimo porodicu u našoj zemlji ili inostranstvu. Iako mnogi i dalje ne mogu da putuju u inostranstvo u ovom trenutku, svakako možemo da pružimo inspiraciju za buduća putovanja na neka od najljepših oredišta u Australiji – saopštio je direktor “Kantasa” Alan DŽojs.

Tokom leta prodavaće se i suveniri vezani za “boing 747”.

Australijska agencija za potrošačka pitanja ACCC saopštila je da su restrikcije uvedene u aprilu dovele do pada broja avionskih putnika za 95 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Na ruti između Sidneja i Melburna, koja je drugi najprometniji koridor u svijetu, desio se pad broja putnika sa 742.000 u aprilu 2019. na 17.000 u aprilu 2020. godine.