Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIČE KAO JAJE JAJETU Kralj Aleksandar Karađorđević i Mihajlo Jovanović PRESLIKANI

Zabava
Autor:

Foto: Printscreen/RAS Srbija

Današnji dan u srpskoj istoriji ostao je upamćen kao dan kada je u Marseju 1934. godine ubijen kralj tadašnje Jugoslavije Aleksandar Karađorđević. Hice u kralja je ispalio Vlada Georgijev Kerin, poznat kao Černozemski, član makedonske Unutrašnje revolucionarne organizacije “VMRO”, koji je i sam ubijen odmah pošto je izvršio atentat.

U seriji “Crveni mesec”, koji gledaoci imaju prilike da prate na televiziji Pink, mladi glumac Mihajlo Jovanović tumači ulogu upravo Aleksandra Karađorđevića. Epoha u koju je serija smještena predstavlja period po završetku Balkanskih ratova, a baš u to vrijeme, Aleksandar Karađorđević je proglašen za regenta Srbije.

Mladi glumac je ovom prilikom za srpske medije otkrio koliku mu čast predstavlja da igra tako veliku istorijsku ličnost, a odao je i kako se pripremao za ulogu Aleksandra Karađorđevića.

– Na prvom mjestu, igrati tako veliku istorijsku ličnost predstavlja veliki izazov za mene, a sa druge strane, obilje svih tih istorijskih podataka, to mi je u neku ruku i olakšalo pripremanje za ovu ulogu. Spremao sam se tako što sam čitao razne biografije koje su pisane o Aleksandru, gledao sam neke arhivske snimke koji postoje, pričao sam sa istoričarem koji radi na seriji “Crveni mesec” Nikolom Giljenom. Sa rediteljem Romanom Majetićem sam pričao o svemu jer je dosta upućen u tu temu i na kraju, pomogao mi je sam scenario i ja sam nekako svojim viđenjem i svojom maštom se potrudio da dam lični pečat, kako sam ja doživio Aleksandra Karađorđevića. To što podsjećam fizički na njega, pa mislim da me je, između ostalog, Roman Majetić zbog toga i uzeo za tu ulogu, a to je dobro i doprinosi uvjerljivosti cijele serije – rekao je kroz smijeh Mihajlo za Pink.rs.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO