Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIDERKE U DIGITALNOM DOBU Konferencija u Banjaluci okupila 200 uspješnih žena iz regiona

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Milkica Milojević/RAS Srbija

Savremene IKT tehnologije potpuno su preobrazile menadžment, a danas su alat koji je u poslovanju nezamenjiv.

Istakla je to za Srpskainfo Nataša Stanojević, direktorka Zdravstvene ustanove “Moja apoteka”, i jedna od učesnica Prve međunarodne konferencije “Žena – liderka u digitalnom dobu”, održane danas u Banjaluci.

– IT tehnologije su veliki iskorak u poslovanju, jer otvaraju ogromne mogućnosti kako u planiranju tako i u organizaciji poslovanja. Primjena tih tehnologija je danas neophodna i u najnižim segmentima poslovanja, a kamoli u vođenju velike korporacije, kakva je “Moja apoteka” –  poručila je Nataša Stanojević, menadžerka koja u poslovnom svijetu opstaje i napreduje već 20 godina.

Foto: Milkica Milojević/RAS Srbija

Nataša Stanojević

Konferencija “Žena – liderka u digitalnom dobu” okupila je više od 200 uspješnih žena iz regiona.

Foto: Milkica Milojević/RAS Srbija

– Cilj nam je umrežavanje žena u biznis sektoru i onih koji žele da postanu preduzetnice – poručila je Vanja Petrović, jedna od osnivačica Kluba poslovnih žena RS i jedna od organizatorki konferencije.

Predstavnice udruženja žena u biznisu iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH potpisale su memorandum o saradnji, što je, kako je istakla Petrovićeva, dokaz da, kad je u pitanju posao, granice ne postoje.

– Žene su vlasnice trećine privrednih subjekata u RS, što govori o njihovom uspjehu i doprinosu razvoju – podsjetio je ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević na otvaranju konferencije, te istakao da je primjena novih tehnologija u savremenom menadžmentu uslov opstanka i napretka.

Konferenciju je podržao i Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Foto: Milkica Milojević/RAS Srbija

– Imao sam čast da prisustvujem Prvoj međunarodnoj biznis konferenciji “Žena – liderka u digitalnom dobu” i da čujem mnogo uspješnih priča. Čestitke Klubu poslovnih žena Republike Srpske, mladoj, energičnoj ekipi koja je organizovala ovaj skup – poručio je Rajčević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO