Sudbine

"LJEKARI SU MU PUSTILI PJESMU I SVI SU PJEVALI" Posljednji trenuci života člana Amadeus benda slamaju srce

Bojan Zlatanović, bubnjar "Amadeus benda" poznat pod nadimkom Tokan, preminuo je danas u 45. godini od posljedica korona virusa, a njegov kolega i prijatelj Bojan Stanimirović ispričao je kako su izgledali posljednji trenuci muzičara, dok su mu se ljekari u bolnici borili za život.

"LJEKARI SU MU PUSTILI PJESMU I SVI SU PJEVALI" Posljednji trenuci života člana Amadeus benda slamaju srce
FOTO: INSTAGRAM/AMADEUS.BAND.OFFICIAL / INSTAGRAM

Bojan Stanimirović, član “Amadeus benda”, ne može da se pomiri sa gubitkom svog imenjaka, velikog prijatelja i kolege, Bojana Zlatanovića koji je izgubio bitku sa korona virusom.

– Otišao je najbolji bubnjar i pjevač koga smo imali. Hvala bolnici “Dr Dragiša Mišović” što su dali sve od sebe da ga spasu. Živjeće vječno kroz Amadeus bend. Takvi ljudi kao što je moj pobratim Tokan nikada ne umiru. Amin. Volio sam ga koliko rođenu djecu volim – rekao je Bojan Stanimirović za Blic, a zatim dodao:

– Doktori i sestre iz KBC “Dr Dragiša Mišović” su ga oživljavali svim silama, čak su se svi okupili oko njegovog kreveta u jednom trenutku, pustili mu pjesmu Amadeus benda i svi pjevali naglas.

Bojan Zlatanović je izgubio bitku u 45. godini života, a muzički svijet ostao je u šoku nakon ove tužne vijesti.

Njegove kolege iz benda zajedničkom emotivnom porukom oprostile su se od preminulog prijatelja.

– Dragi prijatelji, sa velikim bolom i neizmjernom tugom u srcu obavještavamo vas da nas je danas, 24. novembra 2020. godine, prerano napustio naš Bojan Zlatanović Tokan. Tokanov neizbrisiv trag nastaviće da živi kroz Amadeus i sve nas, kroz sve ono čime nas je zadužio kao veliki čovjek prije svega, kroz ritam koji je utkao u naša srca i kroz uspomene kojima je oplemenio naše duše. Vole te zauvijek tvoji Amadeusi – napisali su članovi benda i dodali:

– Zahvaljujemo se kompletnom osoblju bolnice “Dr Dragiša Mišović” na njihovom nesebičnom požrtvovanju i trudu u borbi sa ovom opakom bolešću. Držite se i čuvajte se!